Culy
Culy Inspiratie 14 mei 2016

6 makkelijke borrelhapjes met slechts 2 ingrediënten

Bij de supermarkt liggen de schappen er vol mee: borrelhapjes die je zelf net zo makkelijk kunt maken, maar dan veel lekkerder én goedkoper. Wij gingen er mee aan de slag en verzamelden de lekkerste snacks die je met slechts twee ingrediënten maakt. 

Deze hapjes zijn zo makkelijk om te maken dat je er geen recept voor nodig hebt. Haal de ingrediënten in huis en vul, dip of rol!

Peppadew

Peppadew is de merknaam van de zoete ronde pepertjes die gevuld worden met roomkaas. Kant-en-klaar te koop bij de meeste supermarkten, traiteurs en groothandels, maar ook heel makkelijk zelf te maken met wat losgeroerde Mon Chou. De pepertjes vind je in een potje bij de antipasti.

peppadews olijven stock

Verse vijgen in parmaham

Als het seizoen daar is, zijn verse vijgen ook perfect als snack. Wikkel partjes in Parmaham (of vul ze met een stukje blauwe kaas) en serveer direct. Lekker met een basilicumblaadje.

Vijgen in parmaham stock

Ansjovis met olijf

Voor de liefhebbers van zout zijn deze olijven in een ansjovis heerlijk. Kies voor gezouten ansjovis of de zoetzure boquerones en zet ze eventueel vast met een prikkertje.

Olijven met ansjovis stock

Groene aspergetips met ham

Rol voor deze hapjes groene aspergetips (of gewoon dunne groene asperges) in een plakje gedroogde ham. Rooster tien minuutjes in de oven of in een droge pan en breng op smaak met zwarte peper.

Groene asperges met ham stock

Meloen met ham

De zomerse klassieker mag niet ontbreken! Snijd een rijpe meloen in blokjes en rijg met een plakje gedroogde ham op een prikkertje.

Meloen met ham stock

Vijgen met geitenkaas

Gedroogde vijgen met geitenkaas zijn zó lekker! Week de vijgen eerst in wat port, of laat ze voor wat ze zijn. Vervolgens kun je de vijgen vullen of toppen met de geitenkaas. Ook lekker met gedroogde abrikozen en dadels!

Vijgen met geitenkaas stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
6 makkelijke borrelhapjes met slechts 2 ingrediënten
Sluiten