Redactie
Redactie Inspiratie 22 jul 2013
Leestijd: 2 minuten

De 5 beste Parijse hotspots om te eten bij de Eiffeltoren

Parijs is een walhalla voor eetliefhebbers: trendy restaurantjes & chique eetgelegenheden. En op elke straathoek kun je baguettes, zoete broodjes, crêpes en andere lekkernijen kopen. In Parijs verga je dus niet snel van de honger. Maar wat is er nu fijner dan op de mooiste plekken te eten? Vlak bij de Eiffeltoren, bijvoorbeeld? Culy selecteerde de vijf beste hotspots.

Le Violon d’Ingres

Je moet even van tevoren reserveren, maar dan dineer je wel op een van de mooiste plekken van Parijs. Een gastronomisch restaurant waar eenvoudig goed gekookt wordt. Tegen betaalbare prijzen, vanaf €27 á la carte en €49 voor een vast menu, kan je ervaren hoe deze moderne Franse keuken verfijnde gerechten op tafel zet. De crunchy zeebaars met amandelen en babyleaf spinazie salade met kappertjes en citroen is bij velen een favoriet.

Semilla

Een moderne open keuken waar fantastische wijnen bij de gerechten worden geschonken. Het is er aan de prijs, maar daar krijg je een uitstekende lunch of diner voor terug. En niet te vergeten: goddelijke desserts! Ook hier is reserveren aan te raden.

Le Jules Verne*

The place to be! Een ongeëvenaarde plaats om te dineren, op de tweede etage van de Eiffeltoren. Een mooiere locatie bestaat er toch bijna niet?  Trek alleen wel even je portemonnee open, want lunchen kan pas vanaf €90 en dineren vanaf €210. Maar dan heb je wel een fantastisch uitzicht en klassieke subtiele Franse gerechten die worden begeleid door uitstekende wijnen. De mooiste plek in Parijs om met plezier van de moderne Franse keuken te genieten.

Ducasse Le Jules Verne velouté   (1)Ducasse Le Jules Verne stargazy’Paris Le Jules Verne Eiffel Tower Pierre Tachon

Brasserie de L’Isle Saint-Louis

Trek in een goede én betaalbare maaltijd, dan is Brasserie I’Isle St.Louis de plek om heen te gaan. Deze klassieke brasserie zit er al sinds 1953 en wordt nog steeds door dezelfde familie gerund. De gemiddelde prijs voor een diner ligt tussen 35 en 49 euro.

Au Bon Accueil

Een chique, kleine bistro met uitzicht op de Eiffeltoren. Helaas in het weekend gesloten, maar doordeweeks kan je hier genieten van bijvoorbeeld champignonrisotto met kreeft. Ze hebben een uitstekende wijnkaart en ook niet geheel onbelangrijk: de bediening bij Au Bon Accueil is formidable.

Bron: jadedfork

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.