Redactie
Redactie Inspiratie 7 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

5 tips voor het maken van de mooiste food foto’s

Hoe je het ook wendt of keert: foto’s maken van je eten blijft simpelweg verslavend. Mensen vinden het leuk om te zien, daarbij is het iedere keer weer als je door je foto’s bladert een mooie herinnering én bron van inspiratie.

Hoewel het maken van mooie foto’s veel te maken heeft met oefenen, zette Shutterstock vijf gouden tips op een rij voor het maken van de beste food foto’s.

Ruim je bord op!

Stuur je bord en eten in de goede richting en probeer het aantal producten dat je wilt fotograferen te beperken. Schuif bijvoorbeeld je glazen en bestek weg, en leg het eten netjes op je bord. Ben je in een sjiek restaurant? Laat het bord dan voor wat het is, maar ziet het er niet zo mooi uit? Probeer het dan zo neer te leggen dat je gelijk je tanden erin wilt zetten en ga met een servetje langs de randen om vieze plekjes weg te halen.

Bron: Flickr

Belichting

Goede belichting kan de sleutel tot succes zijn bij het maken van mooie foto’s, maar helaas is niet elk restaurant of kamer gezegend met een geschikt lichtplan. Gebruik daarom alles wat je voor handen hebt, of het nu gaat om kleine theelichtjes op tafel, een grote sta-lamp of licht van de straat – beter iets dan niets – en richt op de plek en hoek met de minste schaduw. En: gebruik alsjeblieft géén flits! Hoe makkelijk het ook lijkt, je (food) foto wordt er echt niet beter op en zal er juist voor zorgen dat de magie van je bord verdwijnt.

Bron: Flickr

De juiste hoek

Dat bord spaghetti ziet er misschien to die for uit terwijl je zit, maar op de foto is de kans groot dat niet iedereen zijn tanden er gelijk in zal willen zetten. Ga daarom voor een “helikopter-view” en maak de foto van boven. Of: volg het licht en maak de foto in die richting, dit is meestal de beste hoek.

Bron: Flickr

Inzoomen

Voor de beste food foto moet je echt in het gerecht kruipen. Zoom zo veel in als mogelijk, of doe het op de ouderwetse manier en leun voorover. Gebruik je een mobiele telefoon? Zoek dan naar de beste plek die mooi scherp en duidelijk is. Let wel op dat het eten nog herkenbaar is.

Bron: Flickr

Ontwijk filters

Het lijkt moeilijk, maar probeer het toch echt. Hoewel het een mooie gloed kan toevoegen, is het vaak beter om je foto zo puur en naturel mogelijk te presenteren. Dit ziet er het meest natuurlijk uit en gelooft men een stuk sneller.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.