Redactie
Redactie Inspiratie 18 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

5 tips om je smoothie beter & romiger te maken

Wij beginnen onze dag het liefst met een flinke smoothie. En hoewel er ontelbaar veel variaties mogelijk zijn, is de kans dat je steeds met dezelfde combinaties aan komt zetten groot. Zonde! Wij geven graag vijf fijne tips om je smoothie-routine te doorbreken.

De volgende vijf tips maken je smoothie rijker van smaak, heerlijk vol én verzadigend. Een groot voordeel hiervan is dat je, door toevoeging van één of meer van de ingrediënten, het makkelijk tot de volgende maaltijd uithoudt.

1. Havermout Door een handje havermoutvlokken door je smoothie te gooien voeg je gezonde vezels én goede vetten toe. Bovendien maakt het je smoothie lekker dik en romig. Maal voor het beste resultaat de havermoutvlokken wel eerst even fijn in de blender.

2. Amandelmelk  Als je normaal gesproken sojamelk of gewone melk toevoegt probeer dan eens amandelmelk of kokoswater. Amandelen geven een verzadigd gevoel, kokoswater zit bomvol mineralen. Yoghurt is lekker dik en voedend. Geitenyoghurt is ook een lekker alternatief, hoewel dit wel iets zuurder van smaak is en daarom vooral lekker is in combinatie met zoete vruchten.

3. Avocado Voeg een avocado toe! Deze heerlijk romige vrucht geeft veel smaak en zorgt voor een heerlijk romige textuur. Door de goede vetten zorgen ze er bovendien voor dat je urenlang een verzadigd gevoel houdt.

4. Chia zaadjes & lijnzaad Chia zaadjes zijn rijk aan goede omega-3 vetten en zwellen op als ze je weekt in vocht. Dit zorgt voor een romige smoothie zonder daadwerkelijk iets romigs toe te voegen! Lijnzaad is net zo gezond, ook rijk aan omega-3 vetten én het heeft een reinigende werking.

5. Amaranth & noten Maak je smoothie eens af met een handje gepofte amaranth (dit kun je kant-en-klaar kopen bij biologische winkels en Marqt) of wat gehakte noten voor extra bite en textuur.

groene smoothie

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.