Redactie
Redactie Inspiratie 27 okt 2013
Leestijd: 2 minuten

5 favoriete culinaire souvenirs uit… Barcelona

Wij zijn gek op reizen, en komen graag in grote steden over de hele wereld. Maar wat neem je als foodie nu mee als souvenir als je daar op vakantie bent? We geven je per stad graag een aantal smakelijke suggesties, waar je de thuisblijvers (en jezelf) culinair mee kan verrassen. Dit keer: souvenirs uit Barcelona.

Paella-rijst

Zeg je Spanje, dan denken wij: paella! Heerlijke pannen vol rijst met al het moois dat zee en land te bieden hebben. En hoewel hij oorspronkelijk uit Valencia komt, eet je ‘m ook heerlijk in Barcelona.

Haal hier dan ook voor de thuisblijvers (en voor jezelf!) een zak van de authentieke Bomba of La Campana-rijst.

Vleeswaren

Spanje staat bekend om de fantastische vleeswaren, en dan het liefst van de bekende Iberico-varkentjes. Of het nu gaat om pata negra, chorizo of lomo iberico; het is allemaal verrukkelijk!

In de meeste grote supermarkten (El Corte Ingles) en delicatessenzaakjes kun je tegenwoordig de beste kwaliteit gevacumeerd kopen of ter plekke laten vacumeren, zodat je het heel gemakkelijk mee naar huis kunt nemen zonder dat het bederft.

Olijfolie

Hoewel Italië bekend staat om de geweldige olijfolie, produceert Spanje het merendeel van de verkochte olie. De smaak hiervan is vaak wat meer bitter en heftiger, maar zeker de moeite waard!

Tip: ga naar verschillende delicatessenzaakjes en proef een aantal verschillende soorten.

Vis in blik

De Spaanse keuken wordt gekenmerkt door de enorme hoeveelheid visgerechten en zelfs de soorten in blikjes zijn hier lekkerder dan in Nederland. Het voordeel is dat ze weinig kosten (vaak rond de euro), lang houdbaar en een bom van smaak zijn.

Onze favorieten zijn ansjovis, pulpo en sardientjes. En ohja: bacalao, ofwel gezouten kabeljauw.

Bron: zzvillano

Ingelegde geroosterde paprika’s

Overal kom je ze tegen en in zo’n beetje elk gerecht worden ze verwerkt: ingelegde & geroosterde paprika’s. Ze zijn heerlijk om door een salade te doen, te vullen of om gevuld te kopen en te serveren op een broodje.

Duik de supermarkt in en haal een paar potjes (of blikjes, scheelt weer in gewicht) verschillende soorten.

Bron: chiotsrun

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.