Redactie
Redactie Inspiratie 30 mei 2014
Leestijd: 5 minuten

12 verstopte barretjes in Parijs die je moét ontdekken

Altijd spannend: barretjes die verstopt zitten achter het één of ander. En hoewel er steeds meer komen, blijft het tof om bij zo’n secret plek naar binnen te gaan. Ook in Parijs zitten een boel verborgen pareltjes. We zetten de meest bijzondere voor je op een rij.

1. Le Ballroom du Beef Club
Deze vintage-stijl bar zit achter een zwarte deur in een kelder. Het lijkt een beetje op een speakeasy uit de jaren ’20 en dat is ook precies de bedoeling: je bent hier tenslotte wel een beetje in het geheim. Naast heerlijke cocktails, champagne en bier, kun je hier binnenkort ook eten. En drie keer raden wat: juist, beef.

58, rue Jean-Jacques Rousseau, Les Halles

2. Moonshiner
Moonshiner ga je binnen via een koelkast (ja, echt waar!), die midden in de pizzeria Da Vito staat. In deze bar, met prachtige Chesterfield banken en oude boeken in de kasten, lijkt het net of je ‘stiekem’ cocktails aan het drinken bent. De cocktails worden in Mason Jars of vintage potten geschonken. En wil je een sigaretje roken? Dan is daar een speciale fumoir voor. Hoe Frans.

5 rue Sedaine

Bron: Facebook

3. Les Étages
Ook deze plek is een echte verrassing. Je verwacht gewoon een huis met drie verdiepingen, maar je komt in een bijzondere bar terecht. Je gaat hier naar binnen via een kleine deur die leidt naar een kamertje. De gehele zaak bestaat uit kleine, intieme kamertjes vol vintage posters aan de muur. Er staan echter maar vier cocktails op de kaart, maar die zijn bijzonder genoeg!

35, rue Vieille du Temple

Bron: Timeout

4. Le Très Particulier
Om toegang te krijgen tot deze bar moet je aan een belletje rinkelen bij de zwarte toegangshekken en tegelijk zeggen ‘boire un verre’ ofwel ‘een glas drinken’. Zodra je binnen bent, kun je plaatsnemen in een prachtige verlichte serre of op het terras in de tuin. De cocktails, en vooral die met martini, zijn hier subliem.

23 avenue Junot Montmartre

Bron: Timeout

5. La Belle Hortense
Als je La Belle Hortense binnenloopt, heb je eigenlijk geen idee waar je je nu eigenlijk bevindt. Dat is niet raar, want het is een boekwinkel, een restaurant, een wijnbar (de wijnkaart is enorm!) en een kunstgalerij in één. Op deze plek ontsnap je even aan de drukte van de winkelstraten en kun je in alle rust genieten van één van de bovenstaande zaken.

31 Rue Vieille du Temple

Bron: Timeout

6. Marlusse et Lapin
De bar zelf is in eerste instantie niet verborgen en eigenlijk erg klein. Maar kijk je goed, dan zit er achter een deurtje een verborgen kamer, genaamd ‘Grandma’s Chamber’. Een ouderwetse woonkamer, compleet met bloemetjesbehang, oude meubels, naaimachines en zwart-wit foto’s aan de muur. Hier heb je genoeg ruimte om te genieten van de ruime keuze aan bier, wijn en andere alcoholische versnaperingen.

14 rue Germain Pilon

7. Le Zorba
Deze kleine bistro is vooral bijzonder omdat hij heel, heel vroeg al opent. Om 5 uur ‘s ochtends al! Weinig mensen zijn dan al op de been, dus sla je slag! Ieder tijdstip van de dag kent hier dan ook een ander soort gasten en dat maakt het heel bijzonder. Het interieur is kitsch en opvallend, maar de sfeer is hier altijd goed en de gerechten en dranken zijn hier van topkwaliteit.

137, rue du Faubourg du Temple

Bron: Timeout

8. Le Petit Palais
Le Petit Palais is het museum van de schone kunsten in Parijs. Normaliter staan hier lange rijen met mensen die hun portemonnee om entree te betalen al getrokken hebben. Maar wat bijna niemand weet, is dat je via een klein deurtje rechts van de grote trap, gratis naar binnen kunt en het café-restaurant kunt bezoeken. Deze zit op één van de mooiste plekken van Parijs. Er is geen uitgebreide kaart, maar voor een paar lekkere hapjes, zoetigheden, koffie of champagne zit je hier perfect.

Avenue Winston Churchill

9. La Cave des Abbesses
Als je door de deur achterin de grote wijnwinkel Cave des Abbesses gaat, kom je terecht in een klein barretje. Hier kun je de meest heerlijke wijnen drinken in combinatie met fijne hapje, zoals Franse kaas en charcuterie.

43 rue des Abbesses

10. La Fidélité
Je komt hier binnen via de brasserie, die zeer elegant is. Maar de kelder heeft daarentegen een duister interieur. Er staat een jukebox en je komt er binnen via een geheime deur. En dat is het enige wat we er over kunnen zeggen…

12 rue de la Fidélité

11. Le Candelaria
La Candelaria is een taqueria, een Mexicaans restaurants waar taco’s worden gemaakt. Deze ziet er allesbehalve bijzonder uit; meer een soort fastfoodzaakje waar je snel weer weg wilt. Maar achter in het restaurant schuilt een kleine witte kamer met open keuken waar de achterdeur zich bevindt. En via deze deur kom je in een hippe bar waar je heerlijke Mexicaanse cocktails met tequila kunt drinken onder het genot van de muziek van een dj.

52 rue de Saintonge

Bron: Timeout

12. Le Refuge des Fondus
Dit is een heel exentrieke plek. De ingang doet denken aan de Moulin Rouge en vervlogen tijden vol Franse romantiek, en als je naar binnen gaat kom je in een opmerkelijke wereld terecht. Je wringt jezelf allereerst tussen de tafeltjes en de vele gasten, vervolgens kun je kiezen tussen rode of witte wijn. Dit krijg je geserveerd in… een babyflesje! Deze wijn smaakt heerlijk bij de kaas of vleesfondue die je erbij kunt bestellen.

17 rue des Trois Frères

Bron: Timeout

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.