Redactie
Redactie Inspiratie 29 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

10 toffe Instagram accounts voor chocoladeliefhebbers

Er is natuurlijk niks leuker dan chocolade eten, maar kijken naar mooie plaatjes van chocolade is ook verrassend leuk! Siebrigje van Andere Chocolade deelt graag haar 10 favoriete chocolicous Instagram accounts met je.

1. Veel Instagram accounts met een chocoladethema zijn… tja, nogal bruin. En vaak nogal chaotisch. Chokoladeoglykke is een heerlijke minimalistische uitzondering hierop. Erg mooie en rustige plaatjes van lekkere chocolade, daarvoor volg je dit account (en je kunt er ook je Deens wat mee ophalen).

2. Prachtige foto’s van chocolade.. daarvoor moet je bij Chocolatephotographer zijn! De naam verklapt het al: dit account wordt gerund door een professionele fotograaf/chocoholic.

3. Mijn favoriete chocolade blogger heeft ook een heel fijn Instagram account. Chocolatenoise volg je voor je dagelijkse dosis chocoladeafbeeldingen en -nieuwtjes!

4. Van alle chocolademakers met een Instagram account heb ik een aantal favorieten, waarvan Dicktaylorchocolate er één van is.

Chocolademakers Dustin en Adam en de rest van hun team laten met heel veel kijkjes achter de schermen zien hoe het er aan toe gaat in hun chocoladefabriek in Humboldt County, Californië.

5. Veel chocolademakers maken van hun account een ietwat rommelige bende om maar zoveel mogelijk te laten zien, maar Bbahenandco uit Australië post alleen hele rustgevende kiekjes, waarbij hun eigen prachtig verpakte repen uiteraard vaak een hoofdrol spelen.

6. Het account van Original Beans volg je omdat je graag van alles wil leren over chocolade. Ze delen geregeld foto’s vanaf de cacaoplantages, en vertellen je de achtergrondverhalen over hun repen.

7. Het account dat van mij de meeste hartjes krijgt is Hello Chocolate Asia. Deze chocoladewebwinkel uit Singapore wordt duidelijk gerund door chocoladeliefhebbers met een grote passie voor mooie kleurrijke beelden.

8. Cacaoreview is een account waarop zowel mooie plaatjes als leuke reviews worden gedeeld, en ook bezoekjes aan chocolademakers worden prachtig vastgelegd. Een leuke manier om je kennis over verschillende chocolademakers uit te breiden!

9. Vond je de rondleiding door de Mesjokke chocoladefabriek (link invoegen) leuk? Dan raad ik aan om hun (nog helaas tamelijk lege) account te volgen, om te zien hoe hun repen gemaakt worden, en foto’s van knuffelende chocolademakers.

10. Vrolijk en kleurrijk, zo kennen we Tony’s Chocolonely. En zo ziet hun account er dan ook precies uit. Voor nieuws over de limited editions en het wel en wee van team Tony’s volg je hen.

Ook leuk: Andere Chocolade is natuurlijk ook actief op Instagram!

Wie is Siebrigje?

Siebrigje Dijk is chocoladecurator en eigenaar van Andere Chocolade. Ze biedt een chocoladeabonnement aan, waarmee leden iedere maand een doos met bean-to-bar chocolade thuisbezorgd krijgen.

Meer van haar verhalen over chocolade lezen? Ga naar anderechocolade.nl/blog en volg haar op Facebook.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.