10 redenen waarom je altijd rucola in je koelkast moet hebben

Culy 16 nov 2012 Inspiratie

Rucola is altijd goed om in je koelkast te hebben liggen. Waarom? Omdat je het op zoveel verschillende manieren kunt gebruiken.

– In de sla. Natuurlijk! Altijd lekker in combinatie met andere slasoorten, of heel simpel met wat olijfolie, balsamico-azijn en Parmezaanse kaas.

– Als topping over je soep. Niet mee laten koken, maar op het eind in je kom toevoegen voor een extra bite.

– Over de pizza heen. Lekker over homemade pizza, maar ook een kant-en-klare uit de supermarkt krijgt net dat beetje meer met wat rucola.

– Op een broodje of crostini. Op praktisch elke soort sandwich lekker, maar vooral bij pesto en mozzarella, of bij kip of kalkoen.

Stock

– Door de pasta. Net als bij de soep: niet mee laten koken, maar pas op je bord toevoegen.

– In een omelet. Heerlijk in een hartige eigerecht met een beetje ui en knoflook.

– Bij geroosterde groenten. Extra spicy en knapperig door de rucola.

– Door een rijstschotel. Werkt ook goed met couscous of quinoa.

– In een wrap. Goddelijk met tomaat, mozzarella en pesto of juist met kip en honing-mosterdsaus.

– In een pesto. In plaats van een klassieke basilicumpesto, nu eens eentje met rucola.

Rucola - stock

Reageer op artikel:
10 redenen waarom je altijd rucola in je koelkast moet hebben
Sluiten