10 redenen waarom je altijd rucola in je koelkast moet hebben
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F05%2FRucola-stock.jpg)
Rucola is altijd goed om in je koelkast te hebben liggen. Waarom? Omdat je het op zoveel verschillende manieren kunt gebruiken.
– In de sla. Natuurlijk! Altijd lekker in combinatie met andere slasoorten, of heel simpel met wat olijfolie, balsamico-azijn en Parmezaanse kaas.
– Als topping over je soep. Niet mee laten koken, maar op het eind in je kom toevoegen voor een extra bite.
– Over de pizza heen. Lekker over homemade pizza, maar ook een kant-en-klare uit de supermarkt krijgt net dat beetje meer met wat rucola.
– Op een broodje of crostini. Op praktisch elke soort sandwich lekker, maar vooral bij pesto en mozzarella, of bij kip of kalkoen.
– Door de pasta. Net als bij de soep: niet mee laten koken, maar pas op je bord toevoegen.
– In een omelet. Heerlijk in een hartige eigerecht met een beetje ui en knoflook.
– Bij geroosterde groenten. Extra spicy en knapperig door de rucola.
– Door een rijstschotel. Werkt ook goed met couscous of quinoa.
– In een wrap. Goddelijk met tomaat, mozzarella en pesto of juist met kip en honing-mosterdsaus.
– In een pesto. In plaats van een klassieke basilicumpesto, nu eens eentje met rucola.