Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Mis het niet: deze 3 winnaars van de Thuisbezorgd.nl Awards

Nederlandse eetliefhebbers stemmen jaarlijks massaal op de Thuisbezorgd.nl Awards: prijzen voor de absolute pareltjes onder de (afhaal- en bezorg)restaurants en publieksfavorieten in verschillende categorieën. De winnaars zijn vandaag bekend gemaakt; wij lichtten er 3 voor je uit die je niet wil missen.

Maar liefst 50.000 mensen stemden dit jaar op de 540 genomineerde restaurants. Deze restaurants werden opgedeeld in verschillende categorieën, zoals Beste nieuwkomer, Gamechanger en winnaars per stad.

Gezonde bowls in Eindhoven: Jimmy Green

Eigenaar Sjors Stakenburg kenden we al van zijn ‘Roll or Bowl’ foodconcept op festivals, dat ooit begon met één foodtruck. Dat concept ontstond destijds uit frustratie dat er nergens gezonde kant-en-klaarmaaltijden te vinden waren. Midden in coronatijd maakte Sjors zijn droom waar: hij opende Jimmy Green, zijn eigen restaurant aan de Keizersgracht in Eindhoven. Dé plek voor verse en gezonde bowls.

Of je nu van vega, vegan of juist van een goed stukje vlees houdt, iedereen die zonder schuldgevoel lekker wil eten, kan hier terecht. De gerechten zijn heel toegankelijk en de meeste bowls kosten rond de 10 euro. Fijne signature bowls, maar ook verse soep, toast, sappen en speciale maaltijden voor de kinderen zijn hier allemaal verkrijgbaar. De terechte winnaar van de Thuisbezorgd.nl Awards 2021 als beste restaurant van Eindhoven. Een aanrader!

Hawaïaanse sferen in Breda: Kahuna

Nog meer bowls, maar de poké bowl trend is inmiddels zó groot dat we er geen genoeg meer van kunnen krijgen. Kahuna in Breda (op de Ginnekenmarkt) won de Thuisbezorgd.nl Award voor beste restaurant in Breda en dat is niet voor niks: de bowls zijn verrukkelijk, maar álles klopt aan dit restaurant. Van de surfplank aan de muur tot de Hawaïaanse biertjes!

Kahuna was er bijna nooit geweest, als de eigenaren niet naar Hawaii waren afgereisd voor een surftripje. Dat ging echter niet zoals gepland: iets met érg hoge golven, een EHBO-bezoekje en ledematen in het gips. En wat doe je dan, als je toch in Hawaï bent? Juist, smullen in eettentjes. De mannen raakten zo verknocht aan de poké bowls dat ze het concept naar Breda haalden en vernoemden naar de Hawaïaanse oppergoed Kāne, oftewel: ‘the big Kahuna’.

Thuisbezorgd.nl Gamechanger: Jady’s Burgers

Woon je in Rotterdam, dan mag je Jady’s Burgers zeker niet missen: een fijne hamburgertent die zich onderscheidt van andere burgerrestaurants door de unieke recepten en sauzen. Niet voor niets stemde het publiek massaal op deze topplek voor de Thuisbezorgd.nl Awards, die ze wonnen in de categorie ‘Gamechanger’.Heerlijk voor op de zaterdagavond: Netflix aan, joggingpak aan en genieten maar.

Aanraders zijn de veggie, BBQ Chick, de chili cheese, maar ook de El Chapo met krokante kip, pittige salsa en rösti. Of de Sweet Tokyo met rode ui en een killer secret Asian sauce: allebei niet te weerstaan. Om van de cheese fries jalapeños nog maar te zwijgen… Kortom: vaker uitproberen en lekker bestellen, dus!

In samenwerking met Thuisbezorgd.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.