Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijktip: Shirma’s Soul Food op 24Kitchen is één groot Caribisch feest

Wat hebben de Caraïben toch veel te bieden op culinair vlak! Shirma Rouse hoef je ‘t niet vertellen. De cooking queen schittert momenteel met Shirma’s Soul Food op 24Kitchen, elke werkdag om 18u. Daarin schotelt ze het lekkerste Caraïbisch soulfood voor aan bekende gasten.

Kijktip!

Shirma’s Soul Food op 24Kitchen

In het nieuwe 24Kitchen-programma Shirma’s Soul Food ontdek je de Caribische keuken met de nieuwe chef Shirma Rouse. Met haar vrolijke uitstraling, verrukkelijke anekdotes en de allerbeste Caribische recepten is dit één groot tropisch feest, elke werkdag om 18u.

En bij een feestje horen gasten! Daarom nodigt Shirma een aantal bekende mensen uit om haar gerechten uit te proberen. Ze maakt fried chicken met Jandino Asporaat en leert Trijntje Oosterhuis hoe je coconut shrimps maakt. Ook oude bekenden als Candy Dulfer en Edsilia Rombley helpen een handje mee om de lekkerste soulfood-gerechten te maken.

Shirma's Soul Food
Bron: Walt Disney Company

Shirma’s gouden tips

De afleveringen van Shirma’s Soul Food zijn doorspekt met Shirma’s beste kookhacks. Zo deelt ze bijvoorbeeld haar gouden tip voor extra knapperige kokosgarnalen: ”Voor extra crunch gebruik ik bier en bakpoeder in mijn beslag. Zowel bakpoeder als bier bevat koolzuurgas, dit maakt het beslag extra luchtig. De gist in het bier versterkt dit effect. Juist deze luchtigheid van het beslag wordt extra krokant in de frituur.”

Kokosgarnalen van Shirma's Soul Food
Bron: Walt Disney Company

Ook met cornbread weet Shirma wel raad (”Door mozzarella in het beslag te doen wordt je cornbread extra smeuïg”), net als met burgers (”Ik smeer de hamburgerbroodjes altijd in met mayonaise voordat ik ze ga roosteren”) of aardappelsalade (”Een scheutje azijn maakt je aardappelsalade lekker fris”).

Je leest het: Shirma is gul met haar kooktips en die deelt ze met haar kenmerkende levendigheid. Televisie om vrolijk van te worden!

Shirma’s Soul Food is elke werkdag om 18:00 te zien op 24Kitchen (kanaal 24).

Shirma's Soul Food
Bron: Walt Disney Company

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.