Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 25 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Proef de smaken van de wereld: Spanje en Portugal

Je hoeft niet te reizen om nieuwe keukens te ontdekken; wereldsmaken proef je gewoon thuis. We tippen je daarom drie weken lang een andere keuken met bijbehorende recepten, zodat jij het vakantiegevoel in huis haalt. Vandaag deel 2: Spanje en Portugal.

Zelf vinden we niets leuker dan aan de slag gaan met voor ons exotische gerechten en producten die je normaal niet zo snel in de Nederlandse supermarkt ziet. Bij Lidl is er elke week een ander landenthema, waarbij je in de schappen allerlei specialiteiten vindt die bij dat thema passen. 

Warme zomeravond 

Vanaf donderdag 28 juli staat alles bij Lidl in het teken van Spanje en Portugal. In deze buurlanden spreken ze andere talen, maar de keukens hebben veel gemeen. Zo kun je in beide landen paella/arroz de marisco eten en vind je overal wel knoflookgamba’s of een vispannetje op het menu. Heerlijke gerechten om op een warme zomeravond ook eens thuis te maken.

Je kunt vanaf de 28e een week lang kiezen uit ruim 57 specialiteiten, waaronder sardines, flan karamel, zoete churros, verse patatas bravas, ansjovis, gazpacho en pastel de nata custardtaartjes.

  • Witte gazpacho

SP gazpacho Lidl

De ‘rode’ versie van deze koude soep ken je vast wel, maar deze witte variant is net zo verfrissend en een mooie eyecatcher op tafel. Zeker als je de soep garneert met stukjes fijngesneden komkommer en appel en ringetjes lente-ui. Serveer de soep met geroosterd brood met een plakje serranoham en geroosterde amandelen.

> Naar recept

  • Spaanse gehaktballetjes met saus

SP albondigas Lidl

Albondigas worden ze genoemd. En als je weleens in Spanje komt, heb je ze vast een keer gegeten. Het bekende tapasgerecht kun je prima zelf maken en er ook nog eens steeds een andere touch aan geven. Wij gaan deze zomer voor dit recept met een perfecte mix aan smaken. 

> Naar recept

  • Visstoof met tomatensaus en picado

SP visstoof Lidl

De zarzuela, ofwel visstoof, mag niet ontbreken in dit rijtje recepten. In Zuid-Europa zijn er dol op, zeker als je er deze verse soffrito (tomatensaus) bij maakt en picado. De laatste saus maakt jouw stoofpotje helemaal af.

> Naar recept

Meer Zuid-Europese recepten vind je hier. Bom apetite!

Lidl viert de zomer met verschillende landenthema’s, waarbij er allerlei exotische producten verkrijgbaar zijn. Er zijn bekende landenthema’s als Italië, Frankrijk en Griekenland, maar ook nieuwe zoals Zuid-Afrika en de Caribbean. De producten zijn altijd verkrijgbaar vanaf donderdag en hiervoor geldt: op is op. Op de website van Lidl vind je bij de landenthema’s passende receptinspiratie.

In samenwerking met Lidl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.