Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Proef de smaken van de wereld: Engeland en Ierland

Je hoeft niet te reizen om nieuwe keukens te ontdekken; wereldsmaken proef je gewoon thuis. We tippen je daarom drie weken lang een andere keuken met bijbehorende recepten, zodat jij het vakantiegevoel in huis haalt. Vandaag deel 3: Engeland en Ierland.

Zelf vinden we niets leuker dan aan de slag gaan met voor ons exotische gerechten en producten die je normaal niet zo snel in de Nederlandse supermarkt ziet. Bij Lidl is er elke week een ander landenthema, waarbij je in de schappen allerlei specialiteiten vindt die bij dat thema passen. 

Geliefde klassiekers

Vanaf donderdag 4 augustus staat alles bij Lidl in het teken van Engeland en Ierland. De Britse keuken staat culinair gezien misschien niet zo hoog aangeschreven. Toch zijn er heel wat klassiekers te noemen die wereldwijd bekendheid genieten en graag worden gegeten. Denk aan fish & chips, Sunday roast, Shepherd’s pie, maar ook zoetigheid als Eton Mess en sticky toffee pudding. 

Je kunt vanaf de 4e een week lang kiezen uit ruim dertig specialiteiten, waaronder fish & chips, cheddarkazen, back bacon, marmalade, Schotse zalm, fudge en lava cakes. 

  • English breakfast

Engeland ontbijt Lidl

Als je houdt van een flink ontbijt, is een traditioneel English breakfast echt iets voor jou. Het Engelse ontbijt wordt allang niet meer dagelijks gegeten door de meeste Britten, maar het is nog steeds een populaire ‘treat’ voor in het weekend. Met de toast, worstjes, champignons, tomaten, bonen, ei en spek leg je een stevige bodem voor de ochtend.

> Naar recept

  • Fish & chips

Engeland pie Lidl

Ook dit gerecht is wereldberoemd en de naam zegt precies wat het is: vis met friet. De vis gaat, net als de frieten, in de frituur, zodat het een lekker krokant laagje krijgt. Volgens traditie eet je dit gerecht met je handen!

> Naar recept

  • Shepherd’s pie

pie Engeland Lidl

De ovenschotel kan het hele jaar door op tafel worden gezet, omdat je talloze combinaties kunt maken. Bovendien is zo’n eenpansgerecht makkelijk op drukke dagen. En als je dan toch iets nieuws wilt proberen, kies je deze rundvleesstoof met bier en uien, afgedekt met een krokant aardappelpureekorstje. Zo klaar en zó smakelijk.

> Naar recept

Meer Engelse en Ierse recepten vind je hier. Enjoy your meal!

Lidl viert de zomer met verschillende landenthema’s, waarbij er allerlei exotische producten verkrijgbaar zijn. Er zijn bekende landenthema’s als Italië, Frankrijk en Griekenland, maar ook nieuwe zoals Zuid-Afrika en de Caribbean. De producten zijn altijd verkrijgbaar vanaf donderdag en hiervoor geldt: op is op. Op de website van Lidl vind je bij de landenthema’s passende receptinspiratie.

In samenwerking met Lidl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.