Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 8 okt 2025
Leestijd: 2 minuten

Licor 43 Speculoos Biscuit: deze smaak is waanzinnig in herfstige cocktails

Dol op de geur van versgebakken koekjes, kaneel en vanille? Licor 43 komt met een waanzinnig lekkere smaak die fantastisch is voor liquid desserts met een warme twist: Speculoos Biscuit.

De herfst is misschien wel het lekkerste seizoen om binnen eindeloos te tafelen. Kaarsjes aan, de tafel uitgebreid gedekt, en na het eten gaan we gewoon nog even door met een feestelijke cocktail.

Een likeur die smaakt als vloeibaar comfort food, zo zou je de nieuwe smaak van Licor 43 misschien nog het best kunnen omschrijven. Speculoos Biscuit is geïnspireerd op het iconische speculooskoekje: je proeft kruidige koek, rijke karamel en een warme hint van kaneel. Perfect voor de donkere dagen als zoete afsluiter van een etentje. Met deze cocktails sla je de plank nooit mis!

1. Café Speculoos

Een knusse twist op je koffie: met één slok ben je in herfstige sferen. Romig, kruidig en een allemansvriend door de crumble en opgeklopte slagroom.

Ingrediënten

  • 40 ml Licor 43 Speculoos
  • 100 ml koffie en/of chocolademelk
  • Opgeklopte slagroom (om af te toppen)
  • Speculoos-crumble (voor de garnering)

Zo maak je ‘m:
Schenk de koffie of chocolademelk in een glas, voeg de Licor 43 Speculoos toe en roer kort door. Top het drankje royaal af met slagroom en strooi er wat speculoos-crumble overheen. Serveer warm.

Speculoos licor 43
Licor 43

2. Speculoos Martini

Dol op esma’s? Dit is een variant met een kruidige, romige twist. De combinatie van koffie, vanille en speculoos is gevaarlijk lekker. Haardvuurtje aan, dekentje erbij en laat het buiten maar stormen.

Ingrediënten

  • 40 ml Licor 43 Speculoos
  • 40 ml espresso
  • 20 ml Bols Vodka
  • 5 ml vanillesiroop
  • Garnering: speculooscrumble of cacao

Zo maak je ‘m:
Shake alle ingrediënten met ijs en giet door een zeefje in een gekoeld coupeglas. Garneer met een snufje cacao of wat speculoos-crumble.

licor 43
Licor 43

3. Specu-Lush

De naam zegt al alles: dit is pure verwennerij in een glas. Romig, fluweelzacht en met een subtiele hint van whisky – perfect voor een avond vol goede gesprekken.

Ingrediënten

  • 40 ml Licor 43 Speculoos
  • 30 ml whisky (bijvoorbeeld Monkey Shoulder)
  • 10 ml Bols Crème de Cacao
  • 20 ml room
  • Garnering: speculooskoekje of sinaasappelzest

Zo maak je ‘m:
Shake alle ingrediënten met ijs totdat ze goed gekoeld zijn. Schenk uit in een coupeglas en garneer met sinaasappelzest (de dunne, buitenste schil zonder het witte deel) of een koekje on the side. Cheers!

cocktail 3 licor 43
Licor 43

4. Speculoos Cheesecake

Hou je van cheesecake, maar zoek je een originele variant die ook nog eens feestelijk is? Ga dan voor dit dessert in cocktailvorm: fris, romig en met precies de juiste balans tussen zoet en zuur.

Ingrediënten

  • 40 ml Licor 43 Speculoos
  • 30 ml limoncello
  • 20 ml room
  • 20 ml citroensap
  • 5 ml vanillesiroop
  • Garnering: citroenzest

Zo maak je ‘m:
Shake alle ingrediënten met ijs en schenk in een tumbler met ijsblokjes. Garneer met een krul citroenzest en geniet van je vloeibare cheesecake.

cocktail 4 licor 43
licor 43

Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je nog meer ideeën voor cocktails en smaken om te variëren. Wij kunnen niet wachten op guur herfstweer en lange avonden tafelen met feestelijke cocktails vol kruidige smaken. Cheers!

In samenwerking met Licor 43

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.