Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 23 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Culinaire datingshow: smaakt deze blind date naar meer?

Uit eten op de eerste date of… je date voor je laten koken. Durf jij dat laatste aan? In Date Smakelijk, de nieuwe datingshow op SBS6, ontmoeten singles elkaar voor het eerst tijdens een romantisch diner dat ze voor elkaar hebben bereid. Daarna beslissen ze of de blind date naar meer smaakt.

Een culinaire date klinkt ons als muziek in de oren. Voor de singles in Date Smakelijk is het soms ook wel even zwoegen; er staat toch best wat op het spel. De vrijgezellen hebben voordat ze aan het kokkerellen slaan een boodschap gekregen van hun match. Daarin stond in elk geval het lievelingseten van de ander, eventuele allergieën en dieetwensen. Gaan ze vervolgens voor het favo gerecht van de date of voor hun eigen signature dish?

De liefde proeven

Per aflevering komen er twee potentiële liefdeskoppels langs. Als ze hun gerecht voor de ander hebben gemaakt, beginnen de blind ‘dinnerdates’. Proeven ze de liefde die erin zit en is dat genoeg? Zijn de borden leeg, dan geven de singles apart van elkaar aan of ze een tweede date zien zitten.

Als ze allebei voor die tweede date kiezen, hoeven ze niet meer de keuken in. Dan krijgen ze een cheque van 250 euro, zodat ze lekker uit eten kunnen. Misschien ook wel fijn voor mensen die elkaar wel zien zitten, maar de kookkunsten van de ander niet culinair genoeg vinden.

Commentaar op blind date

Georgina Verbaan en Patrick Martens, in het dagelijks leven dikke vrienden, presenteren Date Smakelijk. Zij bemannen allebei een van de keukens waarin de singles aan de slag gaan.

De presentatoren vragen de vrijgezellen uit verschillende generaties tussen het koken door naar hun ervaringen in de liefde en hun datingtips, waardoor de kijker de kandidaten vast leert kennen. Daarna kijken Georgina en Patrick vanuit de ‘woonkamer’ mee en geven ze uitgebreid commentaar op de date.

Het programma Date Smakelijk is vanaf 28 augustus elke werkdag om 19.30u te zien op SBS6.

In samenwerking met Talpa

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.