Redactie
Redactie Gesponsord 20 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

10 Instagram foto’s waardoor je als de wiedeweer naar Parijs wilt

Wie ons langer volgt, weet dat Parijs onze favoriete stad ter wereld is. Mocht je nog een beetje hulp nodig hebben: hier zijn 10 Instagram foto’s waardoor je als de wiedeweer naar Parijs wilt!

Zo kom je het beste in Parijs

Je kunt natuurlijk met de auto rijden of het vliegtuig nemen, maar ons ideale vervoersmiddel naar de lichtstad is de trein! Met NS International ben je er in no-time, vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam.

Houd de site in de gaten, want er zijn regelmatig goede aanbiedingen. Tip: hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger je uit bent. Als je al weet wanneer je (bijvoorbeeld over een paar maanden) wil gaan, betaal je veel minder dan wanneer je last-minute boekt.

10 Instagram foto’s waardoor je als de wiedeweer naar Parijs wilt

 

Macarons halen bij Ladurée of Pierre Hermé en vervolgens opsnoepen in de buurt van de Eiffeltoren of in de Tuilerieën.

Ontbijten op een Parijs dakterras. Wellicht niet helemaal haalbaar, maar dromen mag altijd, toch?

Bij Le Train Bleu krijgen je ogen flink de kost. Dit restaurant in treinstation Gare du Lyon is een historisch monument en bestaat al sinds 1900. Met een overweldigend plafond, gouden bogen en hemelsblauwe bankjes is het een indrukwekkend restaurant.

Au Petit Versailles Du Marais is een geweldige banketbakker aan Rue Tiron. Hier doe je je tegoed aan croissants, éclairs en meer lekkers.

Haal een goed stokbrood bij de boulangerie en een flesje wijn bij de lokale slijter en geniet ervan aan de voet van de Sacré-Cœur.

Strijk neer op een van de vele verwarmde terrasjes in de stad en bestel een schaal escargots met ladingen kruidenboter. En natuurlijk du pain om flink te soppen.

Galerie Vivienne is een fijn overdekt winkelcentrum, maar dan compleet in originele oude stijl. Je vindt hier authentieke boekwinkeltjes en theehuisjes maar ook moderne restaurants, zoals het Italiaanse Da Roco waar Culy’s Monique onlangs lunchte.

Een boekje lezen in je eentje? Heerlijk om dat te doen op één van de duizenden terrasjes. Een glaasje Sauvignon erbij of een kopje thee… heerlijk.

Genieten van een klassieke Franse zoetigheid: het Opéra gebakje. Wij aten deze bij Brasserie Réjane.

En tot slot: je kunt Parijs niet verlaten zonder warme chocolademelk bij Angelina te hebben gedronken. Tip: mocht het er druk zijn, neem er dan eentje to-go mee!

 

in samenwerking met NS International

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.