Heerlijke nieuwe ijssmaak bij Roberto’s: vadouvan

Philippine van der Goes (van culinaire blog Liefde voor Lekkers) heeft een bijzondere smaak bedacht voor ijssalon Roberto Gelato in Utrecht: vadouvan-ijs. Deze geurige smaaksensatie wordt vanaf nu verkocht bij de salon.

Philippine: ’Als je de lijst met ingrediënten hoort van het specerijenmengsel denk je niet meteen aan ijs, maar de zoete, zacht kruidige smaak is super lekker. Het past ook perfect bij chocolade- en notenijs.’

Wat is vadouvan?

Vadouvan is een complex, van oorsprong Indiaas, specerijenmengsel. De samenstelling verschilt per streek maar bestaat meestal uit kaneel, kerrieblad, mosterdzaad, kurkuma, kokos, komijnzaad, peper, knoflook, sjalotten en rozenblaadjes. Het wordt vaak gebruikt in marinades voor vlees, als smaakmaker van olie of in zoete gerechten door room.

Roberto Gelato

De ijssalon van Roberto zit in een woonwijk in Utrecht. Eigenaar Roberto maakt iedere ochtend van maart tot oktober vers ijs van pure ingrediënten, zonder kleur- of smaakstoffen en met respect voor milieu en natuur. Daarnaast maakt de Italiaanse Roberto bijna iedere week een smaak die hij nooit eerder heeft gedraaid, de ‘Mai Prima’. En af en toe naar ideeën van klanten zoals nu…

Het ijs is in ieder geval nog tot vrijdag 24 augustus te koop, dus wees er snel bij…