Redactie
Redactie Aziatisch 28 mrt 2012
Leestijd: 4 minuten

Umami by Han – Den Haag

Afgelopen week opende restaurant Umami, al succesvol in Utrecht, haar deuren in hartje Den Haag. Culy nam er op zaterdagavond een kijkje en prikte een vorkje mee.

In navolging van het succes van Umami Utrecht opende het Aziatische restaurant dat bekend staat om zijn verse producten, trendy inrichting en vriendelijke prijs op 27 maart hun vestiging in Den Haag. Onder het motto ‘Today’s Asian Cuisine’ kan er bij Umami aan het Buitenhof genoten worden van traditionele Aziatische gerechten met een Franse twist.

Het concept is simpel. Voor €19,95 krijg je drie gangen. Bij elke gang kun je twee gerechten kiezen, bij de derde gang ook nog een extra bijgerecht. Alles zit in de prijs, op een paar speciale gerechten waar je 1 of 2 euro voor bij betaalt na. Er zijn ook desserts, maar die vallen buiten de prijs. Je kunt ook à la cart eten, maar zoals je later zal lezen, is dit minder handig en vaak ook duurder.

Interieur Umami 2

Culy ontdekt…

We worden hartelijk ontvangen door het personeel. Het restaurant is, zaterdagavond 19.00 nog vrij leeg, maar de zaak is dan ook pas net open. Er is (te)veel personeel; de gastvrouw legt uit dat het de afgelopen dagen zo druk was, dat er voor de zaterdagavond extra man staat. Dat blijkt niet helemaal nodig, maar toch: beter teveel personeel, dan te weinig. De bedienende jongens zijn ontzettend vriendelijk, weten van de kaart af en maken nul fouten. Heel prettig. De sfeer in de zaak is rustig en sereen, met mooie kersenbloesemtakken en trendy verlichting. De muziek is prettig en jazzy.

We beginnen met een droge witte wijn (erg lekker!) en een gewoon biertje; het Japanse bier moet nog bezorgd worden. Daarbij krijgen we een amuse van het huis: brood met een aziatische dip. De ultieme combo van de twee werelden! En dan: kiezen uit het enorme menu.

De kaart is Aziatisch, maar met een Franse twist. Zo vinden we er maki sushi en sashimi, dim sum en pekingeend, maar ook rivierkreeftsalade, witvis en coquilles. Die Westerse touch zie je ook echt in de gerechten: ze zijn niet standaard geserveerd op een Aziatische manier, maar veel meer als een Frans restaurant. Zo ligt de spicy beef salade op een bedje van sla en is de gemarineerde makreel neergelegd als een langgerekte amuse.

De eerste gang. Vega maki sushirolls (simpel, maar erg vers en lekker), salade van eend met soja vinaigrette (goed klaargemaakt), gemarineerde makreel met soya-mayonaise en basilicum basimico dressing (mooie mix van oost & west) en een salade van dunne plakjes rauwe ossenhaas met een zoete soya-vinaigrette dressing. Smakelijk.

Photo 31-03-12 19 00 59Photo 31-03-12 19 01 03

Door naar de tweede gang (die al vrij snel arriveert). Geroosterde Peking eend geserveerd met Yu Xiang saus (wauw!), Dimsum Specials (wat helaas gefrituurde hapjes, zoals loempia’s, blijken) en tweemaal de coquilles, krokant gebakken in panko, met knolselderijpuree en knoflook-oester saus. Wat een feest – het beste gerechtje van de avond. Voor deze coquilles moet overigens 2 euro p.p. worden bijbetaald, maar dat is het meer dan waard.

Photo 31-03-12 19 21 192de18

De derde en laatste gang. Omdat de porties toch vrij groot zijn (kleine voorgerechtjes), zitten we al vrij vol. Maar we hebben nog vier gerechtjes plus twee bijgerechten tegoed. Indonesisch gestoofd rundvlees met geraspte kokos (lekker, maar een beetje een standaard smaak), lamsracks roergebakken in Chinese zwarte pepersaus (waarvoor bijbetaald moet worden, maar wel erg lekker), Fruits de Mer (mix van gewokte gamba’s, witvis en zalm) met een oosterse zwarte bonensaus, en geroosterde champignons met pompoen in een kruiden mix. Daarbij de bijgerechten: witte rijst (basic) en brood met een aziatische dip (net als de amuse).

Photo 31-03-12 19 58 243de34

We sluiten de avond af met een espresso waar een mini-Twix bij ligt (waarom?); waardoor we bijna vergeten dat we bij een Aziatische tent zitten.

Conclusie

In Utrecht is dit concept al een groot succes, en we verwachten dat dat in de hofstad niet anders zal zijn. De porties zijn meer dan prima, de smaken goed (op een paar ‘standaard’ gerechtjes na, maar soit) en de prijs absoluut redelijk, zo niet goedkoop. A la carte eten is dan ook niet slim; de 3-gangen-formule is echt de aanrader. Meer klandizie zal meer sfeer geven, het personeel meer bezighouden, en de tijd haalt de schoonheidsfoutjes er wel uit. Ja, dit mag met recht een nieuwe hotspot genoemd worden.

Interieur 1

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.