Redactie
Redactie Koffiesalon 15 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Trakteren koffie

Culy loves koffie. Thuis, maar het liefst in een fijne koffiebar met goede barista’s en nog betere bonen. Een van onze favoriete hotspots in Amsterdam voor een bakkie is toch wel ‘TrakterenKoffie‘, te vinden aan de Jan Pieter Heijestraat 119A (tussen de Overtoom en de Kinkerstraat).

De twee eigenaren zijn super gepassioneerd over koffie, en kunnen je er dan ook echt alles over vertellen. Geen standaard bonen hier, en al helemaal geen middelmatige kwaliteit: dit is echt top koffie, en dat proef je. Het leuke aan deze zaak is dat alles wat je er kunt eten en drinken, ook mee te nemen is voor thuis.

Daarnaast zijn de twee gasten achter deze zaak superbedreven in latte art, ze maken van elk kopje iets heel speciaals. Wij van Culy zijn vooral fan van de sterke espresso’s: zelfs degenen die koffie altijd met melk drinken, zullen deze heerlijk vinden. Trust us!

“Onze koffie nemen we heel serieus, we werken samen met een kleine koffiebrander die ons wekelijks vers! kleine hoeveelheden koffiebonen levert. Die versheid is voor ons cruciaal voor een ultieme smaakbeleving. Elke maand hebben wij op de tweede koffiemolen een “special” koffie vaak naar gelang de smaak van het seizoen en juist om mensen de grote verscheidenheid aan smaken te laten proeven die er tussen de verschillende koffies zijn”, aldus Edward, een van de eigenaren.
Last but not least: al het gebak is huisgemaakt in het keukengedeelte achter in de winkel!. Er zijn vooral veel lekkere taarten, zoals carrot cake, cheese cake en chocolate cake. Daarnaast experimenteren ze wekelijks met nieuwe muffins, cupcakes, blondies en cookies.


Kortom: neem er zelf binnenkort een kijkje als je in Amsterdam woont of bent. De-li-cious!

Op zoek naar meer toffe culinaire plekken? Check Culy Hotspots, onze verzameling van de allerleukste adresjes.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.