Redactie
Redactie Boodschappen 29 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

The Wine Spot

In een piepklein antikraak-winkeltje aan de Jan Evertsenstraat in de Amsterdamse Baarsjes opende The Wine Spot een tijdje geleden haar deuren. Ondertussen zit de wijnhandel alweer geruime tijd in een pand iets verderop, aan de Admiraal de Ruijterweg. Ook geen grote winkel, maar ruim genoeg om lekker in rond te dwalen. 

Het zijn vooral de handgeschreven kaartjes die de aandacht trekken in deze wijnzaak. Op ieder kaartje staat iets geschreven over de smaak en afkomst van de wijn en met welke gerechten de wijn goed combineert. Fijn als het even druk is in de winkel of je gewoon liever zelf rondkijkt.

Ook staat boven ieder rek vermeld of het rode of witte wijnen zijn en binnen welke prijsklasse de wijn valt. Bijvoorbeeld ‘onder de 10 euro’. Zo weet je zeker dat de wijn die je kiest ook binnen je budget past. Handig!

Bron: Facebook

Zelf rondkijken is natuurlijk prima, maar vraag ook vooral om advies. De winkelmedewerker helpt graag en vertelt ronduit over de wijnen. En mocht je er dan nog niet uitkomen, dan kan je altijd nog kiezen voor één van de proefdoezen waarin je geselecteerde wijnen uit bijvoorbeeld Portugal of Italië vindt. Of doe eens mee aan een proeverij.

Naast wijnen heeft The Wine Spot ook champagne, cava, port en een kast vol speciaal bier. En bij de kassa vind je de leukste accessoires én lekkerste gedroogde worst uit Frankrijk. Tip: de worst met venkel is erg lekker!

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.