Claire de Court
Claire de Court Restaurants 17 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Tapperij de Eeuwige Jeugd in Amsterdam: speeltuin vol speciaalbiertjes

Bierfans, opgelet! De brouwers van die lekkere biertjes van de Eeuwige Jeugd hebben een eigen tapperij geopend in Amsterdam. Nu kun je genieten van een ‘Lellebel’ of een ‘Gladjanus’ vers van de tap.

Brouwerij de Eeuwige Jeugd is al langer een bekende naam in Amsterdam. Hoe leuk is het dat ze nu hun eigen café hebben! Naast alle heerlijke biertjes die je er kan consumeren, zijn er ook verschillende activiteiten te doen. Een borrel en een uitje ineen!

ATTENTIE! Nog maar drie nachtjes slapen tot de grote opening. Even gluren? Geen probleem, we zijn al open. Kom langs voor een verdomd lekker jeugdig biertje. #opening #tapperijdeeeuwigejeugd #deeeuwigejeugd #proeflokaal #tapperij #bar #dancing #cocktails #poutinerie #karaoke #shuffle #darts #bier

36 Likes, 0 Comments – Tapperij De Eeuwige Jeugd (@tapperij.de.eeuwige.jeugd) on Instagram: “ATTENTIE! Nog maar drie nachtjes slapen tot de grote opening. Even gluren? Geen probleem, we zijn…”

Eindelijk een eigen zaak

In 2016 is Brouwerij de Eeuwige Jeugd opgericht door drie toegewijde brouwers. Inmiddels bestaat het assortiment uit 6 bieren. De klassiekers zijn ‘Lellebel’ en ‘Gladjanus’. Typische Amsterdamse namen, wat natuurlijk de plaatselijke feel van het bier nog meer illustreert.

De oprichters hebben de tapperij geopend met behulp van crowdfunding. Ze hebben hard gewerkt om hun eerste horecazaak te realiseren. En nu is die eindelijk hier!

https://www.instagram.com/p/B4kC7Rtl2XH/

Speeltuin voor volwassenen

Tapperij de Eeuwige Jeugd volgt een trend die je tegenwoordig veel tegenkomt. Glowy letters, discoballen en LP’s. Een echte Amerikaanse 70’s sfeer. Omdat het hier natuurlijk om zelf gebrouwen bier gaat, is de inrichting ook grotendeels gebaseerd op de stijl van de verschillende biertjes. Zo heb je bijvoorbeeld een Lellebel-café.

Naast dat je kan borrelen met je vrienden, zijn er ook andere dingen in de tapperij te doen. Je kan het bijna zien als een soort speeltuin voor volwassenen. Je kunt bijvoorbeeld karaoke zingen, spelletjes spelen en genieten van lekkere cocktails.

Er vinden regelmatig evenementen plaats in de tapperij. Zo is er op vrijdag een dansavond met een DJ en zijn er releases van nieuwe biertjes. Daarnaast zijn er avonden met speciale acties. Ook kun je alle Ajax-wedstrijden live komen kijken.

De grote opening nadert! Stille disco in de Lellebel. Kom je 1 november met ons dansen? #opening #tapperijdeeeuwigejeugd #deeeuwigejeugd #proeflokaal #tapperij #bar #dancing #cocktails #poutinerie #karaoke #shuffle #darts #bier

67 Likes, 9 Comments – Tapperij De Eeuwige Jeugd (@tapperij.de.eeuwige.jeugd) on Instagram: “De grote opening nadert! Stille disco in de Lellebel. Kom je 1 november met ons dansen? #opening…”

Valt er ook nog wat te bikken?

Ja, het volgende vinden wij natuurlijk éxtra leuk! Want naast een biercafé, is Tapperij de Eeuwige Jeugd ook een proeflokaal. Er worden diverse snacks geserveerd uit de keuken.

Naast de bekende Hollandse snacks (bitterballen, ahoy!) staat er nog iets bijzonders op het menu: biologische poutine. Deze Canadese friet met topping kun je niet aan je voorbij laten gaan. Ook een grote favoriet: zondag is het pannenkoekendag.

Adres en openingstijden

Linnaeusstraat 37A

1093 EG Amsterdam

Tapperij de Eeuwige Jeugd is maandag t/m donderdag geopend van 15:00 tot 01:00. Op vrijdag en zaterdag kun je tot 03:00 genieten. Op zondag weer tot 01:00. Kijk ook vooral even op de website!

Ppppppoutines oftewel frietpatat met héél lekkere toppings. Wist je dat jij ze vandaag om 15:00 uur al in je mond kan stoppen? #opening #tapperijdeeeuwigejeugd #deeeuwigejeugd #proeflokaal #tapperij #bar #dancing #cocktails #poutinerie #karaoke #shuffle #darts #bier #woensdag

44 Likes, 9 Comments – Tapperij De Eeuwige Jeugd (@tapperij.de.eeuwige.jeugd) on Instagram: “Ppppppoutines oftewel frietpatat met héél lekkere toppings. Wist je dat jij ze vandaag om 15:00 uur…”

Meer hotspots in Amsterdam?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.