Redactie
Redactie Dineren 11 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

San George

De nieuwste telg in de George-familie is een voor de verandering Italiaans restaurant. Culy bracht onlangs een bezoekje aan dit family style restaurant. 

Op loopafstand van de Amsterdamse Bermudadriehoek voor toeristen (het Leidseplein), is San George de uitgelezen plek voor toeristen, expats en vrienden uit het buitenland. Tijdens Culy’s bezoek was de zaak dan ook van deur tot kelder gevuld met internationale gasten, en dat op een dinsdagavond.

Op de Italiaanse kaart vind je authentieke gerechten met veel Amerikaanse invloeden. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti & meatballs, lobster linguine en French fries. Maar, je kunt hier ook terecht voor een onvervalste vitello tonnato, risotto’s en prachtig vlees in mooie sauzen.

De gerechten

Zelf trapten we af met een flinke schaal burrata (geserveerd met blokjes tomaten en twee verdwaalde blaadjes radicchio).

Ernaast bestelden we San Daniele ham (het zachtere, smaakvollere zusje van Parma) met blokjes meloen en salade. Bij beide gerechten voegde de salade niets toe, maar waren de belangrijkste ingrediënten des te smaakvoller.

Als hoofdgerecht kozen we voor risotto met een berg verse truffel, ravioli gevuld met ossobucco en saffraansaus, en bistecca tagliata (in reepjes gesneden rundvlees). Alle drie de gerechten waren goed van smaak, al had de risotto iets langer gemogen.

Met name de grotere gerechten zijn bedoeld om te delen met je tafelgenoten, family style dus. Dit is zeker aan te raden, want de porties variëren van grootte. Zo zal een bordje pasta voor de meesten niet volstaan, terwijl de porties vlees juist erg ruim zijn.

Dan de desserts: op de kaart wordt beloofd dat deze allemaal huisgemaakt zijn, maar als we de plastic bak zien waar het dessert wordt uitgeschept en de zompige lange vingers proeven, weten wij wel beter.

De smaak is weliswaar prima, maar het lijkt alles behalve homemade. Jammer!

Conclusie

Het moge duidelijk zijn dat San George gericht is op een internationaal publiek. Niet alleen vind je op de kaart gerechten veel Amerikaanse invloeden, ook is het personeel (op één bediende na) niet-Nederlands sprekend. Jammer, want hierdoor voelden we ons als Amsterdammers bijna niet thuis.

Het eten zelf is gelukkig prima op smaak en er is keuze genoeg voor iedereen. En als ze meer aandacht besteden aan de desserts, is San George zeker een aanrader.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.