Rose’s Cantina

Culy 1 feb 2013 BBQ, Grill

Het Mexicaanse restaurant Rose’s Cantina is al sinds 1982 een begrip in Amsterdam. Horeca-ondernemer Casper Reinders, bekend van onder andere Jimmy Woo en Lion Noir, blies afgelopen december het restaurant nieuw leven in. Culy ging op de Mexicaanse tour en prikte er een vorkje mee.

Het nieuwe Rose’s Cantina heropende met een verrassende samensmelting van Pan-Americana invloeden in zowel het menu als het interieur. Het lounge- en bargedeelte is ingericht met leren banken, pooltafel en Chesterfield stoelen. In het restaurant (120 couverts) eet je Mexican style salades, nachos, empanadas, tortilla’s en huisgemaakte burgers. Lekker in combinatie met Tequila cocktails, zoals de Jalapeño Margarita of een speciale Daiquiri.

Maar je kunt ook voor een verfijndere maaltijd gaan, zoals oesters, steak tartare of ceviche. Alle maaltijden blijven stoer: geen liflafjes hier. Ook de toetjes op de kaart zijn origineel, waar eet je in Amsterdam nog een Mississippi Mud Pie met vanille ijs? Yum.

culy0001culy0010

Culy ontdekt

Eenmaal binnen en zittend aan een knus tafeltje achterin, worden we allereerst erg blij van het interieur. Geen standaard Mexicaan-in-Nederland stijl, maar écht uniek. Bijna een soort Zuid-Amerikaanse tattoo parlour uitstraling, met stoere sugar skull tekeningen en schedels aan de muur.

Over de service zijn we helaas niet erg te spreken. Het personeel is present, maar daar houdt het een beetje mee op (en echt druk was het nog niet). De serveerster maakt simpelweg geen connectie met de gast. Ze luistert wel, maar hoort je niet. Het menu wordt neergegooid, de dagspecial niet uitgelegd, kraanwater bestellen mag niet, en na het dessert komt er niemand meer vragen of er nog iets gewenst is. Contact maken blijkt bijna onmogelijk. Jammer, dit drukt toch een stempel op de avond.

Goed, tijd om te bestellen. De kaart is niet mega groot, maar alles wat er op staat, klopt. Veel spicy smaken uiteraard, en bekende gerechten als empanadas, nachos en quesadillas. Wij besluiten van alles wat te nemen: steak tartare op Mexicaanse wijze (met jalapeños en geserveerd met een krokante maïstaco), Rib Eye Steak (200 gram, van de grill, geserveerd met ovenaardappels, groenten en chimichurri), in de oven gebakken zoete ardappels en groenten en de Mexicaanse ‘street’ salade (rode en witte kool, wortel, radijs, mandarijn, selderij en  gekruide pompoenpitjes met een dressing van limoen, jalapeño en honing)

De steak tartare is erg lekker, tikje pittig, maar mist wel zout. Dat staat helaas niet op tafel en de serveerster blijkt zoek. De taco, in stukjes ernaast, blijkt erg lekker om de tartaar mee te eten. De ribeye is lekker en heeft een mooie garing, maar we bestelden ‘m rare, en kregen ‘m medium. Oh well. De geroosterde aardappeltjes en groenten zijn een schot in de roos; erg, erg lekker. Vooral de gekaramelliseerde ui is hemels. Ook de salade is fris en origineel.

Daarna is het tijd voor toetjes: daar hadden we naar uitgekeken. We bestellen de crème brûlée met citroengras en de chocolademousse met tequila, dulce de leche en knisperend zeezout. De brûlée is werkelijk fenomenaal, super op smaak en in een enorme portie (bijna goed voor 2 personen). De chocolademousse is lekker, maar net als onze serveerster is het zeezout en de tequila zoek in dit gerechtje. Daarvoor in de plaats krijgen we passievrucht erbij; ook lekker, maar wij hadden gehoopt op salted caramel. Helaas.

Conclusie

Een tent met een lekkere atmosfeer, perfect voor een avondje cocktails of lekker eten. De gerechten zijn prima en veelal origineel, maar de service mag echt een tik beter. De gast moet centraal staan: kijk ze dan ook aan en luister. En waarom worden er geen gerechtjes aangeraden, of cocktails getipt na de maaltijd? Zonde, want verder heeft deze zaak alle potentie. Binnenkort komen we terug voor een tweede oordeel, want het eten smaakte absoluut naar meer.

Rose’s Cantina
Reguliersdwarsstraat 38, Amsterdam
www.rosescantina.com

culy0002culy0003

Reageer op artikel:
Rose’s Cantina
Sluiten