Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Restaurants 18 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Roomservice at Olof’s

Wat doe je als je restaurant verbouwd wordt, omdat het hotel waarin je je bevindt (NH Barbizon Palace Hotel in dit geval) een make-over krijgt? Sluit je dan drie maanden de deuren? Het personeel van restaurant Vermeer* niet! Zij besloten een pop-up te openen. Culy nam een kijkje.

Tekst: Joyce Bielderman
Foto’s: HBMEO en Sacha de Boer

Roomservice at Olof’s heet het tijdelijke restaurant van sterrenchef Chris Naylor en zijn collega’s. En dat is eigenlijk een heel logische naam. Het pop-up restaurant is namelijk gevestigd in de Sint Olofskapel aan de Zeedijk in Amsterdam.

Deze oudste kapel van Amsterdam ligt trouwens heel handig om de hoek van het NH-hotel waar ze nu aan het verbouwen zijn. Sterker nog: het is normaal gesproken de congresruimte van het hotel!

Hotel en restaurant in één

Een slimme zet. Want zo zorgt NH Barbizon Palace Hotel ervoor dat de groentekeuken van hun restaurant Vermeer* de aankomende drie maanden gewoon te proeven blijft. Maar daar blijft het niet bij…

Ook het oude meubilair van het hotel heeft een tijdelijke, nieuwe functie. De mini-bar en nachtkastjes (met bijbehorende lampen en telefoons) staan naast de eettafels. Zo is het net alsof je in een hotelkamer zit te eten.

Vlees of vis als side dish

Roomservice at Olof’s noemt zichzelf een flexitarian restaurant. Dit betekent dat je kiest of je vlees of vis bij je groentegerecht wilt eten. Ga je voor alleen groente? Dan kost drie gangen iets minder dan dertig euro.

En als het gaat om drank is de keuze reuze. De wijnkelder van restaurant Vermeer * is namelijk meeverhuisd. Plus: er zit een speciale Fever-Tree Cocktail Bar in de kapel en een bar waar je vermouth kunt drinken.

Pop-up met voor elk wat wils

Het mooiste aan het tijdelijke Roomservice at Olof’s blijft natuurlijk de (niet tijdelijke) kapel. Absoluut de moeite waard om eens te bekijken.

Ook als je niet van groente met een beetje vlees of vis bent trouwens. Dan loop je een trapje op en stap je binnen bij de in house Charcuterie Bar met tapas van Brandt & Levie. Zo vind je bij Roomservice at Olof’s voor elk wat wils.

Roomservice at Olof’s
Zeedijk 2a, Amsterdam
Geopend tot 30 april 2016

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.