Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 23 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Restaurant de Jong in Rotterdam doet de tofste dingen met groenten

In de Rotterdamse Hofbogen gebeuren leuke dingen. In de bogen onder deze oude spoorlijn zitten platenzaken, ateliers, restaurants en jazzclubs gebroederlijk naast elkaar. Als je nog geen reden had om ernaar toe te gaan, heb je die nu: Restaurant de Jong. Hier draait het voornamelijk om groenten, kruiden en bloemen op je bord, lokaal geplukt.

Wildplukken in Rotterdam

Chef Jim de Jong kookt hier met seizoensgroenten, bloemen en kruiden. Als een echte locavoor plukt hij die gerust zelf in Rotterdam. Of hij haalt ze uit zijn eigen moestuin.

Met die ingrediënten stelt hij wekelijks twee viergangenmenu’s samen: een groentemenu en een menu op basis van vis/vlees. Het groentemenu is nu al legendarisch. Voor zo’n menu betaal je 45 euro.

restaurant de Jong

Het menu

Wat krijg je hier zoal op je bord? Nou, rauwe coquilles, gedroogde en gerookte coquille kuit, gefermenteerde witlof en clementine bijvoorbeeld. Of een gerechtje van pastinaakmousse met duindoorn en kervel (de favoriet van culinair recensent Mac van Dinther).

Ook gezien: een combi van kokkels met witbier en rucola. Intrigerend klinkt het gerechtje van knolselderij met hazelnootmelk en citroentijm. Het ziet er allemaal even prachtig en creatief uit. Niet te geloven dat deze mooie ingrediënten allemaal zo dichtbij huis te vinden zijn!

Restaurant De Jong

Fijne sfeer

De zaak past perfect in de bistronomie-stroming: je kunt hier rustig op je sneakers aanschuiven en de sfeer is uiterst relaxed. Het restaurant zit bovendien vlakbij het Hofplein en het stadscentrum.

Restaurant de Jong is van woensdag t/m zondag geopend en heeft plek voor 40 personen. Opvallend: de keuken sluit hier pas om 23:00 uur ‘s avonds.

restaurant de Jong
restaurant de Jong
restaurant de jong
restaurant de Jong
Bron: Restaurant de Jong

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.