Redactie
Redactie Restaurants 1 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Olivity

Op de Overtoom in Amsterdam zit een heel schattig Grieks delicatessenzaakje waar je kunt afhalen, ontbijten en lunchen. De eigenaresse Caterina Tzoridou heeft als hoofdingrediënt in haar gerechten gekozen voor olijfolie en het blijkt maar weer dat je hiermee eindeloos kan variëren.

De plek zelf is heel gezellig, een echt huiskamergevoel krijg je hier. Maar als je geen tijd hebt om hier te gaan zitten kun je ook picknick-pakketjes meenemen.

Olivity is ontstaan uit de liefde voor de Griekse keuken die Caterina graag wilt delen met de Amsterdammers. De enige vetstof die wordt gebruikt is Griekse olijfolie. Geen boter en vaak zelfs geen zuivel en eieren. Bekende gerechten bij Olivity zijn tiropita (feta en spinazie in filodeeg), de met rijst gevulde wijnbladeren, courgette-soufflés en vijgen-sinaasappelmuffins. Heerlijk!


Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.