Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij Oishii Bun bakken ze buitenaards mooie burgers

In Amsterdam is zojuist een gloednieuw concept aan komen zoeven: Oishii Bun. In deze burgerpop-up kun je terecht voor ufo-vormige broodjes die gevuld worden met allerlei spannende ingrediënten. Wij maken een reis door hun burgeruniversum en kunnen je verzekeren: dit gaan we vaker doen.

Oishii Bun

De inspiratie voor Oishii Bun ligt in Korea, waar een soortgelijke streetfoodsnack verkocht wordt. Toch zijn de ufovormige broodjes zoals ze hier op de kaart staan uniek: het gaat echt om een nieuw idee, speciaal bedacht voor de Amsterdamse foodscene. Brein erachter zijn oprichters Marc Rewinkel en Esther Weggeman, die de ufo-ijzers in China lieten ontwerpen en lieten overvliegen.

Druk in zo’n apparaat een hamburger aan en het broodje krijgt na enkele minuten een gesloten, knapperig randje. Dat ziet er niet alleen tof uit, het houdt ook de smaken en de sappen van de ingrediënten goed bij elkaar. Een heel goed idee, als je ‘t ons vraagt.

Oishii bun
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Alle uithoeken van het universum

Met ervaring in sterrenzaken en een eigen cateringbedrijf weten Marc en Esther wel van culinair aanpakken.

Die ervaring schemert overtuigend door in de kwaliteit van de ingrediënten, waar de twee met streng oog op toezien. De zalm voor de ‘Tsukiji’ wordt kakelvers voor je neus gefileerd, het rund in de ‘Kobe’ is Wagyuvlees.

Zalm bij Oishii bun
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De combinaties met dit soort ingrediënten laten je alle uithoeken van het universum zien. Zoef de decadentie in en ga voor ‘n exemplaar met kreeft of blijf met je voeten op de grond en bestel de Mokum (met pastrami, Amsterdams tafelzuur en mosterd).

Wij proeven de Oishii classic: een perfect instapmodel met een heerlijk sappige rundvleesburger, wasabimayonaise en Japanse pickles.

Oishii bun
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Ook de Tsukiji die we proeven is buitengewoon lekker: de verse zalm binnenin is nog een klein beetje rauw. De spicy wasabi is gelukkig niet te overheersend en doet de vis daarmee alle eer aan.

Oishii bun
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

IJshii

En dan is er nog ‘t IJshii: een met vanille-ijs gevulde zoete briochebun. De combinatie van zo’n warm broodje met koud roomijs heeft iets magisch, al helemaal als je weet dat het om vanille van premium kwaliteit gaat, wat je duidelijk proeft.

Voor de knalgroene pandanmilkshake hebben we even geen plek meer, al komen we daar gráág een andere keer voor terug.

Adres en openingstijden Oishii Bun pop-up

Nieuwe Kerkstraat 22
Amsterdam Centrum

De pop-up van Oishii Bun is geopend voor take-away van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 22.00. De plannen voor een permanente vestiging liggen op tafel. 

Oishii bun
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.