Redactie
Redactie Dineren 18 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Morgan & Mees

Nabij het hippe Amsterdamse Hugo de Grootplein vind je Morgan & Mees: een hotel, restaurant en bar ineen waar je geweest moét zijn. Het menu staat barstensvol lekkers en de hotelkamers zijn om bij weg te dromen…

Morgan & Mees bevindt zich in een volledig gerenoveerd historisch pand aan de Tweede Hugo de Grootstraat, nét achter de Amsterdamse Jordaan. Het interieur is stijlvol, clean en doet denken aan een bar in New York: dé plek voor een hapje of drankje in stijl.

De keuken is overwegend Mediterraans met duidelijke Franse invloeden. Zo bestaat het ontbijt uit croissantjes, pain au chocolat en verse sapjes, en kan je bij de lunch een steak frites bestellen. Maar, de broodjes met filet américain of krabsalade zien er ook héél smakelijk uit…

De borrelkaart is tevens een mix van verschillende keukens. Zo vind je er een plankje met Spaanse en Hollandse charcuterie, maar ook doodgewone bitterballen. Op de dinerkaart vind je onder andere Spaanse calamaris à la plancha, een bouillabaisse en een goede burger.

En degene die dan nóg niet naar huis wil, die boekt één van de prachtige kamers van het hotel. Want al woon je zelf in Amsterdam, hier wil iedereen wel een nachtje komen logen. Toch?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.