Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 14 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Miry Mary in Amsterdam: bekende én nieuwe Indiase favorieten (en een zondagse brunch!)

De Indiase keuken: onmogelijk om niet van te houden. Maar hoe rijk en veelzijdig deze keuken ook is, toch vind je veel Indiase restaurants met een vrijwel identieke menukaart. Dat kan anders, dacht het Indiase koppel achter het Amsterdamse Miry Mary.

Miry Mary

Eigenaren Anand en Foram komen beiden uit verschillende delen van India maar ontmoetten elkaar tijdens de studie. Eenmaal in Amsterdam besloten ze zich volledig op de horeca te richten.

Hun geliefde Indiase keuken was nog niet genoeg – of althans, goed genoeg – terug te vinden in de rest van de wereld en daar moest verandering in komen. Want Indiaas eten is meer dan curry’s en butter chicken.

Thuiskomen

En die overtuiging werd omgetoverd in Miry Mary, inmiddels te vinden in de Amsterdamse Pijp. Anand en Foram namen een interieurarchitect in de arm en verzamelden een enthousiast team om zich heen, om vervolgens hun tweede ‘huis’ in alle facetten neer te kunnen zetten.

Met zowel het warme interieur als de keuken die hen aan thuis doet denken, hopen ze dat iedereen zich net zo thuis gaat voelen in Miry Mary. Niet heel gek dus dat alle gerechten gedeeld kunnen worden.

Miry Mary’s Cocktails

Opvallend feit nummer 1: de cocktailkaart vol klassiekers mét Indiase twist. Komijn in de espresso martini en een negroni met kokosolie en kaffir lime. Dat maakt nieuwsgierig.

Opvallend detail nummer 2: waar Foram geboren en getogen vegetariër is, besloot het koppel toch ook enkele vleesgerechten op de kaart te zetten om de veelzijdigheid te laten zien.

Het menu

Ook bij de gerechten zien we varianten op klassiekers uit de hele wereld. Arancini van aubergine met groene peperdip, gevulde pepers met pinda- en sesamsaus, maar ook de bekende samosa’s en butter chicken eventueel vergezeld door (knoflook-)naan. De toetjes maken de gedachte af: zo combineert de kokos panna cotta met mangopuree en granola wederom klassieke elementen met herkenbare Indiase smaken.

Ook leuk: Miry Mary serveert een uitgebreide brunch op zondag. En met gerechten als Bombay style avocado toast en een Indiase variant op de bekende Eggs Benedict – plus ook hier verschillende cocktails – is dat wellicht een wekkertje waard einde ochtend.

Het adres van Miry Mary:

Je vindt Miry Mary op volgend adres:

Van der Helstplein 15

1073 AR Amsterdam

Kijk voor meer info, het gehele menu en de openingstijden op de website van Miry Mary.

6 x minder bekende gerechten uit de Indiase keuken (maar oh zo lekker…)

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.