Redactie
Redactie Afhalen 1 sep 2013
Leestijd: 2 minuten

Lin Shing: topsushi in het oosten des lands

Sushi kun je tegenwoordig in iedere stad krijgen en de varianten worden steeds gekker. Sushi met banaan? Handrolls met meer sla dan vis? Een toefje mayonaise op de sushi? Hoewel we bij Culy niet vies zijn van een beetje experimenteren, blijven we ook vooral fan van de authentieke sushi. Ben je ook een echt sushimonster? Zet dan Lin Shing in Zwolle op je to-go lijstje!

door Cathelijne Cras

Lin Shing is een typische Oosterse eetgelegenheid. Wanneer je wel eens in Azië bent geweest, dan weet je dat de aankleding van het restaurant vaak geen prioriteit heeft. Het gaat de mensen om het eten en niet om de meest hippe inrichting. Wanneer je niet getipt wordt om eens bij Lin Shing te gaan eten, zul je er wellicht voorbij lopen. Het afhaalgedeelte geeft de indruk van een cafetaria en het restaurantgedeelte oogt, zeker vanaf de straat, donker en niet bijzonder stijlvol. Maar de Aziatische eigenaren, chefkok Keung en gastvrouw Joyce, weten waar het bij een restaurant écht om draait: smaak. Je kiest bij de Lin Shing voor een à la carte-gerecht of voor het menu met vier ronden (sushi, sashimi of oosterse gerechten) die je zelf kiest. Ook een erg leuke optie: bespaar je de keuzestress en laat je verrassen door de chefkok.

Lin Shing bestaat al sinds 1971 in Zwolle en verdient het bestaansrecht nog altijd aan hun grote kracht: alles zelf maken zodat je de pure smaken ervaart. Zo ook de smaakmakers voor sushi en sashimi: ze maken hun eigen sojasaus, wasabipasta en leggen zelf de gember in het zuur. Dit geeft een nog rijkere smaak aan de verse sushi die ook pas gemaakt wordt nadat je deze besteld hebt. Ondertussen geniet je van de edamame (gestoomde sojaboontjes met peper) en je Japanse biertje, saké of een potje Japanse thee. Wanneer de eerste handrolls en een boot vol sushi geserveerd wordt, ben je de koning te rijk! De temperatuur, smaak en structuur van de rijst, de smaakmakers op tafel en de versheid van de vis zijn overweldigend. Onze favorieten: California handroll, Nigiri Sushi St. Jacobsschelp en de Gunkan Tobiko.

Eet je sushi liever thuis voor de tv? Het afhaalgedeelte van het restaurant is zeer populair bij Zwollenaren. Wanneer je take-away wenst, valt een deel van de kaart echter weg (waaronder de handrolls), omdat ze bij Lin Shing vinden dat door de reistijd de nori en daardoor de smaak teveel wordt aangetast.

De hoge kwaliteit bij Lin Shing heeft naast de wereld aan smaakvóórdelen helaas ook een nadeel als je van restauranthoppen houdt: sushi smaakt niet snel weer zó goed!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.