Redactie
Redactie Dineren 16 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

La Pizza

Op een zonnige avond toog Culy naar Rotterdam. We aten bij La Pizza, een Italiaans restaurant dat meer biedt dan alleen een simpele pasta of pizza. Graag delen we onze ervaring met deze parel in 010. 

Op loopafstand van de imposante Erasmusbrug vind je La Pizza, met een ruim terras en binnen een prachtige open keuken. De tafels zijn goed verspreid, waardoor je niet het gevoel krijgt bij een ander aan tafel te zitten maar het nog wel gezellig is.

Op de kaart staan verschillende antipasti (zeevruchten, melanzane alla Parmigiana, caprese, vitello tonnato en meer), pizza’s (klein of groot, belegd met verse ingrediënten als vis, gedroogde ham en verschillende kazen) en desserts (cannoli, panna cotta en profiteroles). Zo’n beetje alle gerechten worden vanaf de basis zelf gemaakt: van de pizza’s tot het pastadeeg en van de cannoli tot het ijs.

De prijzen zijn vriendelijk: de antipasti schommelen rond de tien euro, de pizza’s kosten gemiddeld €12,- en voor vier à vijf euro krijg je een dessert.

Culy ontdekt…

Nog net op tijd weten we een plekje op het fijne terras te bemachtigen. Het is er druk, maar op een gezellige, bijna on-Nederlandse manier. Geen ongemakkelijke stoelen en kunststof tafels, maar comfortabel materiaal en ruime parasols die de sporadische regendruppels tegenhouden.

We hebben flinke trek, dus na het mandje brood te hebben verslonden bestellen we gelijk drie verschillende antipasti.

Te beginnen met de polpo (octopus), die mooi stevig, maar niet droog is en gestoofd is in witte wijn. De polpette al limone (kalfsgehaktballetjes met citroen, laurier en Parmezaan) smaken zalig: zacht, maar stevig en met een frisse saus die we zo mee naar huis zouden willen nemen.

Ook de gamba’s zijn perfect gegaard en erg goed op smaak gebracht met flink knoflook, chilipeper en peterselie. Zo lekker hebben we ze nog nooit gegeten.

Inmiddels is onze honger gestild en buigen we ons over het pizzamenu: er is véél keuze. We delen een grote pizza met mozzarella, San Daniele ham en mascarpone. De bodem is mooi dun gebakken en de toppings zijn lekker (wie houdt er nu niet van mascarpone?!). Het enige minpunt is de basis, die is een beetje flauw.

Als afsluiter bestellen we een cannolo (gefrituurd deeg, gevuld met ricotta, sinaasappelschil, chocolade en pistachenootjes) en profiteroles (gevuld met banketbakkersroom). Met name de cannolo is om van te dromen (kakelvers met een knapperig omhulsel en een niet-te-zoete vulling), maar ook de profiteroles doen het goed.

Wat vinden we ervan?

Na een avond op het terras komen we tot de conclusie dat het goed toeven is bij La Pizza, héél goed zelfs. De prijzen kloppen, de bediening is vriendelijk en het eten is meer dan zalig.

Daarbij is het terras comfortabel en krijg je standaard een fles kraanwater op tafel, die de hele avond geruisloos wordt bijgevuld. Op naar Rotterdam!

Helaas is het niet mogelijk om te reserveren. Ga dus vroeg of wacht met een drankje aan de bar tot je aan tafel kunt. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.