Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 1 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Jamey Bennett in Den Haag: niet spioneren, wél ontbijten, dineren en borrelen

Als je je bij Jamey Bennett op de Chesterfield-bank vlijt met een gin-tonic, zou je haast vergeten dat hier vroeger de befaamde Kabouterbar zat. Die plek was een ontmoetingsplaats voor spionnen (door heel Den Haag vind je trouwens van die plekken).

Dat komt doordat het een duistere kroeg was met verborgen hoeken en twee verschillende ingangen (oftewel: makkelijk ongezien in- en uitglippen!). De naam van deze nieuwe hotspot is dan ook een knipoog naar de namen van beruchte Britse spionnen (James Bond bijvoorbeeld).

Niet spioneren, wél ontbijten, dineren en borrelen

Geen zorgen: die duisterheid is verdwenen, maar Jamey Bennett fungeert wél nog steeds als ontmoetingsplaats.

Het is hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een food festijn in de bar: ’s morgens geniet je hier van een gepocheerd eitje en huisgemaakte granola, ’s avonds van een mooie gin-tonic of een slaapmutsje.

Uiteraard kun je hier ook dineren. Bonuspunten krijgen ze voor het riante terras met uitzicht op de Gevangenpoort!

Jamey Bennett Den Haag

Pork ribs met cola-lak

Die Kitchen is voor Culy’s natuurlijk vooral van belang en daaraan is veel aandacht besteed. Er is een Mibrasa houtskooloven, waarmee een lekkere rooksmaak aan vlees- en visgerechten kan worden gegeven.

Op de kaart staan bijvoorbeeld Vietnamese pulled pork, hotdogs, oesters, bisque en ‘Eggs Hemingway’, maar ook vongole, pork ribs met cola-lak en pizza met rauwe tonijn en truffelmayonaise.

Jamey Bennett Den HAag

Wel eerlijk delen hè?

Bij Jamey Bennett draait het in principe om shared dining: veel kleine gerechtjes komen op tafel, die je gezellig kunt delen met je vrienden.

Heb je daar een hekel aan en hou je je bordje liever voor jezelf, dan kun je hier ook grotere gerechten bestellen, zoals de dorade met citroengras, kerrie en limoen of een kippetje met mango, cajunkruiden en chipotle-mayonaise.

Jamey Bennett is elke dag geopend vanaf 09.00 uur; op zaterdag tot 24.00 uur en op zondag tot 23.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.