Redactie
Redactie Dineren 3 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Guts & Glory

Guts & Glory is het nieuwe restaurant van de mannen achter het populaire Amsterdamse Daalder waarbij elk half jaar een ingrediënt of dier centraal staat. 

In de nieuwe zaak eet je op het niveau van Daalder, maar dan volgens een nieuw principe. Elk half jaar staat een dier in de spotlights, welke wordt verwerkt in kleinere voor- en tussengerechtjes, en pronkt in al haar glorie als hoofdgerecht.

Het eerste halfjaar stond in het teken van de kip, waarbij je als hoofdgerecht de keuze had uit de Polderhoen van eigen bodem of poulet de bresse. Anders dan bij de meeste one trick pony restaurants zijn de kleinere gerechten verfijnd en is er bewust veel aandacht besteed aan de wijnkaart. Op dit moment is er gekozen voor vis en kun je kiezen uit een menu van vier (€42,50) tot en met zeven (€72,50) gangen.

Culy proeft…

Naast dat je in het eerste half jaar à la carte kon bestellen, is er ook het menu van de chef. Wij kiezen het laatste en beginnen de avond met een tom ka kai soepje als amuse. Daarbij krijgen we brood met boter met krokant gebakken kippenvel en zelfgemaakte likkepot. De smaken zijn een schot in de roos en de toon is gezet.

Als voorgerecht krijgen we ‘de oester’: een mooi gerechtje met een stukje oester van de kip, langoustine, crème van bloemkool en verschillende koolsoorten. Erna volgt ‘het maagje’, verwerkt in een steamed bun met zwarte bonen, hoisin, yoghurt en ingelegde komkommer. Een bom van smaak en goed pittig.

Dan verschijnt de ster van de avond op tafel. Het kippenvlees is niet alleen ontzettend sappig, ook het vel is superkrokant. De frietjes zijn goed crunchy en de salade origineel. Mmm… We want more!

Tot slot krijgen we als dessert lekker fris basilicum-ijs met verse mango, kokos en witte chocolade. Een perfecte afsluiter die we ons nog lang zullen herinneren.

Ons oordeel

Zoals je misschien al hebt gemerkt zijn we enthousiast en dat is niet zonder reden. Niet alleen de kip is perfect gegaard, ook de voor- en tussengerechten zijn hoog in smaak en het dessert in balans. Daarbij is de bediening vriendelijk en flexibel, en de wijnkaart interessant.

Hoewel de prijzen voor het eten allemaal schappelijk zijn, vinden we die van de wijnen minder vriendelijk. Een glas kost al gauw €6,- en dat vinden we niet helemaal passen bij een toegankelijk concept als deze. Daarbij mogen de gerechten elkaar iets minder snel opvolgen.

Maar, als dat het enige is waar we over kunnen vallen, dan zijn wij meer dan gelukkig.

Guts & Glory
Utrechtsestraat 6, Amsterdam
Website

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.