Redactie
Redactie Dineren 27 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Envy

Na Nevy moeten we natuurlijk ook echt wat schrijven over Envy. Voluit overigens ‘Envy delicacies’. Dit heerlijke pijpenlaatje, wat binnen ontzettend ruim blijkt te zijn, is te vinden aan een van de mooiste grachten van ons land: de Amsterdamse Prinsengracht.

Envy delicacies is een ontmoetingsplaats waarin de verse producten en goede wijnen centraal staan. Er is dan ook gekozen voor een combinatie van een strakke, maar toch huiskamerachtige sfeer. Bij binnenkomst valt meteen de grote open keuken op, waardoor gasten direct binnenvallen in de wereld van het bereiden van producten. Eén van de wanden bestaat uit 26 koelkasten. Deze zijn op ooghoogte geplaatst en gevuld met wijnen, kazen, worsten, oesters, jammen, chutneys etc. Dit alles zorgt ervoor dat er bij de gasten een onmiddellijke interesse in de producten opgewekt wordt en ‘zien doet eten’.

Hier eet je een reeks kleinere gerechtjes (denk: voorgerechtportie), in allerlei uiteenlopende smaken. Een aantal toppers: witte asperges met buikspek en doperwtencrème, foie gras tapas; crème, gebakken en krokant met aardpeer, gelakte buikspek met pompoen en krab, coquille met kerrie en crème van citroenverveine of lam met een korst van pistache, courgette, aïoli en een tapenade van aubergine.

Maar eigenlijk moet je gewoon de Chef’s Choice doen; een uitgebreide proeverij, samengesteld door de chef, waarin alle aspecten van de menukaart aan bod komen. De ideale manier om de Envy ervaring te beleven!

Voor diner dagelijks geopend van 18.00 tot 01.00 (keuken geopend tot 23.00) en voor de lunch op vrijdag, zaterdag & zondag van 12.00 tot 15.00 uur.

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.