Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Restaurants 21 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Dogma

Of je worst lust’ staat er boven de menukaart van de spiksplinternieuwe (en enige) hotdogbar van Utrecht. Dat laat Culy’s Joyce zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Ze nam een kijkje bij Utrechts nieuwste culinaire aanwinst Dogma. 

Tekst en (een deel van de) foto’s: Joyce Bielderman

De hotdogbar is nog maar net geopend, maar nu al weten veel mensen Dogma te vinden. Hoe dat komt? Volgens de eigenaren en jeugdvrienden – Jeroen Scharrenburg en Hugo Siebrand – is het te danken aan het concept, maar vooral ook de goede plek.

“De Voorstraat blijft bijzonder “, zegt Hugo. “Er zitten allerlei, leuke kleine winkels, koffiebarretjes en eettentjes. Wij wisten dat we ons hier wilden vestigen. En we zijn hartstikke blij dat dit gelukt is.”

Het meest veelzijdige stukje vlees

Hoe zijn de mannen dan bij hotdogs gekomen? “We wilden graag iets beginnen wat er in de stad nog niet was”, zegt Jeroen. “En na wat inspiratiereisjes wisten we het: worst. Want daar is zoveel mee te doen!”

Alle recepturen zijn vervolgens door de mannen zelf bedacht. Daarna zijn ze met heuse worstmeesters aan de slag gegaan om de hotdogs ook echt te kunnen produceren. “Een goede worst maken vergt kennis”, zegt Hugo.

“De vlees-vetverhouding in een worst is namelijk erg belangrijk. En die klopt nu. We hebben 10 bijzondere hotdogs – met even bijzondere namen – op het menu waar we heel trots op zijn.”

Niet voor de kleine maag

Heb je al trek? Wees dan wel gewaarschuwd. De dogs van Dogma zijn namelijk niet geschikt als klein hapje tussendoor. Het formaat is behoorlijk, helemaal als je er hun (heerlijke) huisgemaakte frieten bij eet.

Uiteindelijk is dit precies wat de eigenaren voor ogen hadden. Een culinair maar laagdrempelige bar. Of zoals ze het zelf uitleggen: “Als je zin hebt in iets lekkers, ga je naar de specialist. Dat is toch heel logisch?”

Dogma is op dinsdag en woensdag open van 11.30 tot 21.00. Op donderdag tot en met zaterdag van 11.30 tot 22.00. En op zondag van 11.30 tot 21.00.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.