Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 18 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

C.E.O. baas van het vlees in Rotterdam: vlees zonder toeters & bellen

In de Rotterdamse Kop van Zuid, pal tegenover de Fenix Food Factory, kun je ontzettend lekkere steaks eten. Bij C.E.O. baas van het vlees serveren ze vlees van de beste kwaliteit, zonder toeters en bellen.

Black Angus uit Amerika, Ierse Angus, Ocean Black Angus uit Nieuw-Zeeland en wagyu-vlees uit Kobe, Japan… als je vlees wilt, kun je vlees krijgen. In 2015 werden ze uitgeroepen tot beste vleesrestaurant van Nederland.

Wat hun vlees verder zo lekker maakt, naast de kwaliteit van de ingrediënten, is dat ze het bereiden onder een broiler. Da’s een Amerikaanse grill die wordt verwarmd tot 1300 graden. Gevolg: het vlees schroeit snel dicht en wordt als het ware ‘gepoft’: het blijft zacht en mals, maar krijgt een krokante bite.

Op de menukaart

Wat kun je hier eten? Nou, bijvoorbeeld beef tataki van ossenhaas met kerrie tempura van diverse groenten met een hot & spice vinaigrette. Of de beef & sesam met rettich, wakame, pinda en enoki paddenstoelen.

Zin in een klassieker? Probeer de Steak New York: Amerikaans Black Angus rund met friet, homemade mayo, tomaten, spekjes en een saus van piment, paprika en wodka. Er is zelfs Wagyu vlees uit Kobe, Japan.

Zin in wat anders? Bestel de fazant met zuurkool, gebakken ganzenlever en een jus van cepes (eekhoorntjesbrood).

Vrees je dat je een enorme lap vlees krijgt voorgeschoteld? Maak je geen zorgen: je kunt je steak in hele of halve portionering bestellen.

Baas van de lunch

Het restaurant is best groot, mooi ingericht en heeft de uitstraling van een hippe Franse bistro. In de zomer kun je er neerstrijken op het riante terras.

Onlangs openden eigenaren Sharon & Mario nóg een zaak: Baas van de Lunch, aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam. Hier eet je van maandag t/m zondag tussen 10:00 en 18:00 uur rijk belegde broodjes.

C.E.O. baas van het vlees is geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 17.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.