Culy
Culy Afhalen 7 november 2013

Bar Brouw

Simpel, goed en gezellig: dat zijn de drie kernwoorden die bij Bar Brouw duidelijk naar voren komen. Het eten is er namelijk vanaf de eerste dag al super (pulled pork, anyone?), de entourage is fijn, de (ambachtelijk gebrouwen) biertjes koud en ook de bediening staat altijd paraat. Geen sjiek gedoe, maar lekker eten en drinken, precies zoals het hoort.

Er zijn twee vestigingen van Bar Brouw in Amsterdam: in de Ten Katestraat in Oud-West en aan het Beukenplein in Oost.

Zoals je misschien al is opgevallen zijn ze hier gek op (huis)gerookt en langzaam gegaard vlees en kent de kaart eigenlijk alleen maar dito gerechten. Pulled pork, brisket (kalfsgebraad) en een goddelijke Black Angus burger. Loopt het water je al in de mond? Daarbij serveren ze per gerecht standaard twee bijgerechten, bijvoorbeeld coleslaw of aardappelsalade.

Bar Brouw

Wat ook fijn is om te weten, is dat ze alleen gebruik maken van biologisch kwaliteitsvlees, afkomstig van de Creekstone Farms in Amerika. Door het speciale voedingspatroon en de vrije manier van leven krijgt het vlees veel meer smaak en malsheid.

Ook is de lijst aan speciaal bieren oneindig en kun je genieten van perfecte bier-spijs combinaties. Heb je overigens geen zin om uit eten te gaan, maar wel lekker te eten? Naast de bar zit een take away waar ze de fijne gerechten ook to go verkopen.

Tot slot: bij Bar Brouw geven ze voorkeur aan ambachtelijk geproduceerde bieren, whisky’s en wijn. En zelfs aparte cola: geen Pepsi of Coca, maar Fritz Kola! Eenvoudig, goed en vooral: lekker.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Bar Brouw
Sluiten