Redactie
Redactie Afhalen 31 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Balls & Glory

Gehaktballen zijn hip! De restaurants waar ze enkel en alleen (of bij de soep) zelfgemaakte balletjes serveren schoten afgelopen jaar als paddenstoelen uit de grond en ook bij Balls & Glory in België kennen ze maar een ding: alleen de lekkerste gehaktballetjes, gemaakt met liefde. 

Als de zoon van een slager en kleinzoon van echte boeren was Wim Ballieu (hoe toepasselijk is deze naam?) al jong thuis in het ambacht van vlees bereiden. Vanaf zijn jeugd was de Vlaamse gehaktbal zijn absolute favoriet en na een culinaire ontdekkingsreis rond de wereld besloot hij het heft in eigen handen te nemen: hij opende Balls & Glory.

balls6

Hier kun je terecht voor met de hand gemaakte gehaktballetjes, gevuld met ‘things we love’. Volgens Mike is het een perfect huwelijk van heerlijk, ambachtelijk gehakt en innovatieve, pittige vullingen. Uiteraard vergezeld door een goddelijke, wederom zelf gemaakte, saus.

Naast dat de balletjes zalig zijn, is het leuke aan Balls & Glory dat je binnenstapt in de keuken. Je ziet dus alles gebeuren, en maakt alles mee. Van het draaien van de balletjes tot het serveren met je saus. Vervolgens kun je ze ter plekke op eten (wellicht met een bordje stamppot of coleslaw) of mee naar huis nemen.

Kijk op de site voor meer informatie en het menu. Inmiddels hebben ze vestigingen in Gent, Brugge en Antwerpen.

balls10balls9

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.