Zoetzalige pecanbroodjes zélf maken

Culy 4 jan 2013 Dessertrecepten

Dit verrukkelijke recept van pecanbroodjes komt van Nessa’s Family Kitchen en moét je echt een keer maken! Wat is er nou lekkerder dan zoete, warme, knapperige pecanbroodjes? En haal ze eens niet bij de supermarkt of bakker, maar maak ze lekker zelf.

Verwarm je oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op een vel bakpapier. Hak de pecannoten in een keukenmachine fijn en voeg de siroop, boter en suiker toe. Mix tot je een glad mengsel hebt.

Deel het bladerdeeg op in 4 gelijke stroken en snijd in de breedte van de buitenste strookjes reepjes, zorg wel dat het 1 plak blijft. Leg op de middelste twee banen het mengsel en vouw de losgesneden reepjes naar het midden toe. Als het goed is overlappen de reepjes elkaar een beetje.

Besmeer het deeg  met een kwastje met een beetje water of het los geklutste ei, en bestrooi met een paar grof gehakte pecannootjes.

Leg de broodjes op een bakplaat en bak ze in 15-20 minuutjes gaar of totdat ze goudbruin zijn. Besmeer ze terwijl ze nog heet zijn met een beetje ahornsiroop.

Pecan broodjes stock

 Voor 6 broodjes:

  • 6 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
  • 100 gram pecannoten + extra
  • 60 ml ahornsiroop + extra
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 25 gram zachte boter
  • Optioneel: 1 ei
Reageer op artikel:
Zoetzalige pecanbroodjes zélf maken
Sluiten