Redactie
Redactie Lunch 4 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Zelf supersnel het allerlekkerste knoflookbrood maken

Oh, we begrijpen je écht wel als we horen dat knoflookbrood van de supermarkt je stiekeme guilty pleasure is. Het is goedkoop, het is snel klaar en het is weerzinwekkend lekker. Maar weet je wat nog lekkerder is? Zelf maken. Echt waar.

knoflookbrood maken

Zo maak je het knoflookbrood

Men neme een (klein) stokbrood. Snijd ze op verschillende plekken (een paar centimeter van elkaar af) diagonaal in, maar snijd niet helemaal door. Dan krijg je een kapot brood, en dat wil je niet. Leg het stokbrood op een groot stuk aluminiumfolie.

Hak knoflook fijn (zoveel als je lekker vindt) en hak er verse peterselie doorheen (ook naar smaak). Voeg zout en peper toe en, als je wilt, wat fijngeraspte citroenschil.

Smeer vervolgens een theelepel van dit mengsel in elke inkeping van het brood. Vervolgens duw je een stukje boter in elke inkeping. Besprenkel het brood met wat olijfolie en maak de aluminiumfolie dicht om het brood heen.

Leg het ingepakte brood op een bakplaat en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Haal het brood vervolgens uit de folie en bak nog eens 10 minuten. Enjoy!

7 x inspiratie voor lekkere en makkelijke bladerdeeghapjes

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.