Redactie
Redactie Inspiratie 14 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Zelf Nutella hazelnootpasta maken

Nutella is heerlijk. Maar zou het niet nog lekkerder zijn om zelf hazelnootpasta te maken? Het is absoluut niet moeilijk en homemade is always better. Dit recept komt van America’s Test Kitchen.

Je kunt de pasta in een goede dichte glazen pot ongeveer een maand op kamertemperatuur bewaren. Als je het zo lang volhoudt…

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verspreid de hazelnoten in een enkele laag op een bakplaat en rooster tot ze geurig en donkerbruin zijn, dit duurt ongeveer 12 tot 15 minuten. Draai de bakplaat halverwege het bakken. Pas op dat ze niet te lang bakken: ze moeten absoluut niet zwart worden.

Als je hazelnoten met een schilletje roostert, moet je het schilletje na het bakken nog verwijderen. Laat daarvoor de hazelnoten tot kamertemperatuur afkoelen, doe ze in een kom en zet er een andere kom op. Schud goed en krachtig zodat de schilletjes loslaten. (Zie ook het filmpje)

Doe de hazelnoten zonder schilletje in een keukenmachine en laat ongeveer 5 minuten draaien totdat het een gladde, losse pasta wordt. Je zult elke minuut de pasta moeten doorroeren zodat alle olie uit de noten loskomt en het een mooi gladde ‘saus’ wordt.

Voeg poedersuiker, cacaopoeder, olie, vanille-extract en zout toe, en meng verder totdat het één gladde massa is geworden. Deze massa mag lekker zacht en glanzend zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuten; roer om en schraap de pasta van de zijkant van de machinekom is indien nodig.

Enjoy!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.