Yoghurt met gemarineerde aardbeien en chocolade

Culy 30 jun 2016 Recepten

Dit toetje is top: yoghurt met gemarineerde aardbeien en chocolade.

Was de aardbeien en snijd ze doormidden. Snijd de pure chocolade in grove stukken en hak de munt fijn. Roer in een kom de suiker en de munt met de azijn totdat de suiker is opgelost. Voeg de aardbeien toe en laat het geheel 15 minuten marineren in de koelkast.

Verkruimel de koekjes over de bodem van vier glazen, gevolgd door vier eetlepels yoghurt per glas en verdeel tot slot de aardbeien over de yoghurt. Garneer met de stukjes chocolade en wat munt.

yoghurt met gemarineerde aardbeien en chocoladeyoghurt met gemarineerde aardbeien en chocolade

Voor 4 personen:

  • 250 gram aardbeien
  • 8 Jodekoeken (kaneel)
  • 500 ml volle yoghurt (bijvoorbeeld IJslandse Skyr)
  • 20 gram pure chocolade
  • Paar blaadjes munt
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • 2 eetlepels balsamico azijn
Reageer op artikel:
Yoghurt met gemarineerde aardbeien en chocolade
Sluiten