Redactie
Redactie Lunch 3 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Winterse salade met blauwe kaas, gebakken peer en walnoten

Dé wintersalade van Anne&Max is deze Italiaanse salade met blauwe kaas, gebakken peer en walnoten. Yum! Je kunt ‘m natuurlijk bij Anne&Max eten, maar ook zelf thuis namaken.

Voor de gebakken peer:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de peer netjes en snijd het klokhuis eruit. Halveer de peer en leg de twee helften met de platte kant naar boven op een bakplaat. Lepel de honing over de twee helften dat ze overal bedekt zijn. Bak ze 10 minuten op 180 graden. Laat de peren afkoelen en snijd ze in plakjes. Je hebt voor 1 persoon ongeveer een halve peer nodig, dus je hebt wat over.

Voor de salade:

Maak de dresssing door 1 eetlepel balsamico-azijn, een kneepje honing en 2 eetlepels olijfolie goed in een schaaltje te mengen met een garde.

Doe de slamix en de rucola in een schaal. Voeg de helft van de dressing toe en schep het geheel goed door. Doe de salade in een saladebord.

Verdeel de 2 eetlepels blauwe kaas goed over de salade en bestrooi met een klein handje (grofgehakte) walnoten. Steek de plakken peer in de salade of leg ze erop. Maak af met nog wat dressing en maal tot slot wat peper over de salade en garneer eventueel met een takje tijm.

blauwe kaas

Bij Anne&Max serveren ze deze salade met blauwe kaas met kletzenbrood van Desem Enzo, maar je kunt er natuurlijk ook ander lekker brood bij serveren.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.