Waanzinnig lekkere koffie-walnotentaart

Culy 4 apr 2014 Recepten

Maak kennis met de heerlijke (Engelstalige) blog van de Amsterdamse Renée. We mogen een aantal van haar recepten op Culy.nl publiceren, en daar zijn we onwijs blij om. En jij ook, want wie wil er nu niet zo’n waanzinnig lekkere koffie-walnoten taart maken (en eten)?

Verwarm je oven voor op 180 graden. Beboter 2 bakvormen.

Doe je walnoten en suiker in een keukenmachine en mix tot het kruimelig is. Voeg de boter, de bloem, het espressopoeder, het bakpoeder, de vanille, zout en eieren toe. Mix dit totdat je een glad beslag hebt. Voeg de melk toe terwijl je de keukenmachine laat draaien.

Verdeel het beslag over de 2 vormen en bak ze 25 minuten in de oven. De cake moet zijn gerezen en veerkrachtig aanvoelen.
Laat de cake volledig afkoelen.

Om de botercrème te maken mix je de poedersuiker met de boter en vanille. Zodra dit een glad mengsel is voeg je het espressopoeder en het water toe.

Om de taart af te maken snij je beide cakes door de helft. Je hebt nu vier even grote lagen. Leg de eerste laag klaar, smeer hier wat botercrème op en spatel tot een mooie laag. Druk de tweede laag cake hier zachtjes op. Herhaal dit tot alle vier de lagen op elkaar liggen. Decoreer met walnoten.

Voor 8 kleine puntjes:

  • 50 gram walnoten, grof fijngehakt
  • 225 gram kristalsuiker
  • 225 gram zachte ongezouten boter
  • 200 gram bloem
  • 4 theelepels espressopoeder
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 4 eieren
  • 1-2 eetlepels melk
  • 1 citroen
  • mespuntje vanille-essence
  • snufje zout

Frosting:

  • 250 gram poedersuiker
  • 100 gram zachte ongezouten boter
  • 2,5 theelepels espressopoeder, met 2 theelepels warm water
  • Mespuntje vanille-essence
  • Walnoten, ter decoratie
Reageer op artikel:
Waanzinnig lekkere koffie-walnotentaart
Sluiten