Redactie
Redactie Dessertrecepten 3 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Dadeltaart met pecannoten

Een heerlijke dadeltaart met Marokkaanse medjool dadels.

Voeg de bloem, suiker en zout in de keukenmachine om het deeg te maken. Voeg de boter erbij en meng het tot het een grof mengsel is. Voeg het water beetje bij beetje toe zodat het deeg begint te klonteren. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed het met de hand goed door. Kneed het deeg tot een bal en wikkel het in plastic folie om het vervolgens voor minimaal een uur in de koelkast te leggen.

Kneed het deeg nadat het in de koelkast is geweest nogmaals goed door en rol het uit met een deegroller. Bekleed een springvorm met het deeg. Leg bovenop het deeg wat bakpapier en strooi hier wat rijst op. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 15 minuten. Verwijder na het bakken de rijst met het bakpapier van het deeg.

Voeg de eieren, suiker, boter, glucosesiroop, ahornsiroop, vanille en zout in een grote kom en roer alles goed door elkaar. Hak de noten en dadels klein.Leg de stukjes dadel en noten boven op de taartbodem en hier hier het mengsel overheen.

Bak de taart in de oven op een temperatuur van 175 graden voor 50 minuten. Serveer de taart met een schep dikke yoghurt met honing.

Dadeltaart

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.