Culy
Culy Dessertrecepten 20 augustus 2012

Summer fruit drizzle cake

Dit recept komt van de baksters van Goddelijkehuisvrouw.nl. Check ook hun Facebook pagina.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Doe de boter, suiker, het bakmeel, de eieren en het vanille extract in een kom en mix vijf minuten tot alles mooi bleek en romig is. Het mengesel is vrij dik, dit staat ook in het oorspronkelijke recept. Ik vond het te stevig, dus deed ik er nog twee eetlepels melk door.

Doe eenderde van de cakemix in je vorm. Strooi er vijftig gram van je fruit over. Doe weer een derde in je vorm, strooi er weer vijftig gram fruit over. Doe de rest van de cakemix erbovenop. Strijk glad en bak ongeveer een uur. De mijne ging vrij hard, dus ik heb er na veertig minuten een stukje aluminiumfolie overheen gelegd, zodat de bovenkant niet te donker werd. Ik heb hem 55 minuten gebakken. Je cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.

Meng het overgebleven fruit (dit weegt ongeveer 125 gram) met de kristalsuiker. Roer er een eetlepel citrussap door. Prak onder het roeren het fruit een beetje. Proef en voeg eventueel nog wat citrussap toe. Prik de nog warme cake overal in met een satéprikker. Schep de fruittopping over je cake. De siroop zakt in je cake. Bovenop droogt de topping mooi knapperig op.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Summer fruit drizzle cake
Sluiten