Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 12 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: smashed avocado salade

Een spannend lunchgerecht hoeft niet tijdrovend te zijn. Dat bewijst deze smashed avocado salade met Griekse yoghurt, perfect gekookte eitjes, tomaatjes en zwarte olijven. Geroosterd sesamzaad zorgt voor een fijne crunch en dat maakt dit gerecht een interessante combinatie aan smaak en textuur. En het goede nieuws? In nog geen tien minuten staat dit op tafel.

En daarmee is deze smashed avocado salade de ideale afwisseling tot je standaardlunch, die wegens tijdsgebrek nog wel ‘ns eentonig dreigt te worden. Al zouden we dit gerecht ook met trots presenteren als bijgerecht bij de barbecue, of gewoon als een lichter avondmaaltje. Er nog wat extra brood of flatbread bij serveren kan in dat geval altijd.

smashed avocadosalade
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Smashed avocado salade

Kook de eitjes gedurende 6 1/2 minuut en leg ze daarna meteen in een kom met ijswater. Laat zo twee minuten afkoelen. Pel en halveer de eitjes en leg apart.

Schik de stukjes avocado op een bord of serveerschaal en besprenkel met wat olijfolie en een flinke snuf zeezout en peper. Gebruik de stamper van je vijzel (of een pureestamper) om de avocado een beetje te kneuzen zodat de smaken zich gaan mengen. Lepel de Griekse yoghurt over de avocado’s en schik er de tomaatjes, de eitjes en de verkruimelde olijven op.

Sprenkel nog wat extra olijfolie op de avocado salade en maak af met het geroosterd sesamzaad (en eventueel het geroosterde korianderzaad) en extra zout en peper.

Lekker met brood of flatbread!

smashed avocado salade
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.