Slimme tip: deegbakjes maken

Culy 28 dec 2011 Dessertrecepten

Je moet er maar opkomen: je muffinvorm omdraaien, om met behulp van de onderkant (de bolle kant van de vormpjes dus!) mooie deegbakjes te maken. Die kun je weer mooi vullen met bijvoorbeeld ijs, chocolade of fruit. Je kunt natuurlijk ook hartige bakjes maken met bijvoorbeeld bladerdeeg, voor mini quiches.

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Spray de buitenkant van de onderkant van een muffinvorm in met bakspray.

In middelgrote kom meng je bloem en zout. In grote kom, mix je boter en suiker met een elektrische mixer tot een licht en luchtige mix. Klop het ei en vanille-extract erdoorheen. Voeg het bloem mengsel aan botermengsel toe, 100 gram per keer, goed mengen na elke toevoeging.

Rol het deeg uit op  met bloem bestoven werkblad. Snijd cirkeltjes uit deeg (meet eventjes af op de muffinvorm; ze moeten er ruim overheen passen). Draperen de cirkeltjes over de vormpjes en druk zachtjes aan.

Bak 11-13 minuten, tot de deegbakjes stevig en goudbruin zijn. Laat op de vorm 10 minuten afkoelen op het aanrecht. Verwijder daarna voorzichtig alle bakjes en laat volledig afkoelen.

Voor 12 vormpjes:

  • 600 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 225 gram ongezouten boter, zacht
  • 350 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Muffinvorm met 12 vormpjes
Reageer op artikel:
Slimme tip: deegbakjes maken
Sluiten