Culy Homemade: Sinterklaastosti met chocolade kruidnoten, banaan & ricotta

Een lekkere lunch met Sinterklaas óf gewoon een fijne snack voor tussendoor: de Sinterklaastosti (maar je mag ‘m ook Sintertosti noemen). Niet met kaas maar zoet, met een smeuïge vulling van ricotta (dus stiekem toch wel een beetje met kaas) en honing, plakjes banaan en een handje chocolade kruidnoten.

Ook handig voor de dagen na Sinterklaas als je geen kruidnoten meer kunt zíén. Stop ze lekker tussen deze Sinterklaastosti om ze helemaal op te maken.

Heb je geen tosti-ijzer of contactgrill? Dan kun je deze tosti’s natuurlijk ook bakken in de pan, in een beetje boter.

Meer lekkere sinterklaas recepten? hebben we! 

Sinterklaasrecept voor een Sinterklaastosti
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Sinterklaastosti: zo maak je ‘m

Meng de ricotta met de honing. Besmeer twee sneetjes brood met het ricottamengsel.

Snijd de banaan in plakjes en beleg de besmeerde sneetjes brood ermee.

Verdeel er wat van chocolade kruidnoten over en leg de andere sneetjes brood er bovenop.

Leg de Sinterklaastosti’s in het tosti-ijzer en laat ze bakken tot het brood een mooi goudbruin korstje heeft gekregen en de ingrediënten een beetje zijn gesmolten.

Sinterklaasrecept voor een Sinterklaastosti
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste recepten in je inbox

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Sinterklaastosti met chocolade kruidnoten, banaan & ricotta
Sluiten