Culy Homemade: simpele pasta met groene asperges, prosciutto & dragon

Te uitgeput om te koken maar wel berehonger? Deze simpele pasta met groene asperges, krokant gebakken prosciutto en dragon is wat je nodig hebt. Binnen een kwartier heb je instant pasta-satisfaction!

Het fijne aan pasta recepten vinden wij dat je er vaak maar weinig ingrediënten voor nodig hebt en dat ze zo simpel (lees: snel klaar, weinig afwas) zijn. Dit recept voor pasta met groene asperges is daar een perfect voorbeeld van.

Simpele pasta met asperges
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pasta met groene asperges

Snijd de harde uiteindes van de asperges (ongeveer 2 cm van de kontjes) en snijd de asperges in stukken.

Bak de plakjes prosciutto in een droge koekenpan knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Zet een pan met kokend water op voor de pasta. Voeg lekker wat zout toe en doe de tagliatelle erin. Volg voor de kooktijd de aanwijzingen op de verpakking en voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de stukjes asperge toe.

Giet de pasta af, maar bewaar ongeveer 200 ml van het kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en bestrooi met driekwart van de Parmezaanse kaas. Voeg wat van het kookvocht toe en haal de pasta er met een tang doorheen, om een romig laagje te creëren.

Meng de dragon erdoorheen en breng op smaak met de geraspte citroenschil, een kneepje citroensap en wat zwarte peper.

Schep de pasta met groene asperges op de borden en verdeel de knapperig gebakken prosciutto er in stukjes overheen. Bestrooi tot slot met de rest van de Parmezaanse kaas en val aan.

Meer simpele pasta recepten:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: simpele pasta met groene asperges, prosciutto & dragon
Sluiten