Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Bijgewerkt: 9 okt 2025
Leestijd: 2 minuten

Deze pasta uit de oven in ‘shukshaka-stijl’ is ultiem gemak uit één ovenschaal

Wat krijg je als je zin hebt in een pasta, maar ook al een tijdje trek hebt in shakshuka? Juist, deze pasta uit de oven in shakshuka-stijl. Een briljante mash-up dat ons nieuwe favoriete ovengerecht is geworden.

Shakshuka pasta

Wat hebben shakshuka en pasta met elkaar te maken? Helemaal niets, en misschien is dat wat deze shakshuka pasta zo lekker maakt.

Wie net als wij dol is op shakshuka, weet hoe speciaal de smaak van de kruidige tomatensaus is. Het is diep, rokerig en puur comfort. Lekker met ei, maar eigenlijk met nog zoveel meer. Zo maakten we al eerder deze croissant-shakshuka uit de oven en deze shakshukabroodjes.

Verschillende soorten koolhydraten gaan dus prima samen met shakshuka, en wat blijkt: pasta ook!

Croissant-shakshuka uit de oven (en de beste shakshuka-kruidenmix)

Shakshuka pasta uit de oven
Ogechi Chibueze voor Culy

Hoe maken we deze pasta uit de oven?

De pasta koken we eerst kort in de saus. Zo neemt de pasta alle smaken van de saus in zich op. Dan gaat het de oven in, samen met eitjes; die mogen absoluut niet ontbreken. Het blijft immers een shakshuka. De eieren lijken tricky, maar de truc is om ze niet meteen toe te voegen, wacht hier nog een paar minuten mee, en je krijgt een perfecte jammy eidooier.

Terwijl de oven de rest van het werk doet kun je opruimen, schoonmaken, of gewoon op de bank neerploffen. Met andere woorden: een drukke dag of luie avond? Deze pasta uit de oven in shakshuka-stijl is er een om te bewaren voor in je vaste repertoire.

Dit is waarom je pastawater net zo zout als de zee moet maken

Shakshuka pasta uit de oven
Ogechi Chibueze voor Culy

Pasta uit de oven in shakshuka-stijl: het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de shakshuka-specerijen in een kom. Schep het in een potje dat je goed kunt afsluiten en bewaar op een donkere plek.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Voeg de gesnipperde rode ui toe en bak deze in 5 minuten glazig. Doe er daarna de geraspte knoflook, blokjes paprika en 1 eetlepel shakshuka-kruiden bij en bak tot de paprika zacht is.
  4. Roer de tomatenpuree erdoorheen en bak 1 minuut, tot ‘ie van kleur verandert. Doe daarna de tomatenblokjes en de pasta erbij en roer kort. Leg de deksel op de pan en laat de saus 15 minuten pruttelen op laag vuur.
  5. Giet de pasta met saus in een ovenschaal en zet de shakshuka pasta 25 minuten in de oven. Breek na 15 minuten voorzichtig de eieren boven de pastaschotel en verkruimel de feta eroverheen.
  6. Haal de pasta uit de oven, bestrooi met verse koriander en serveer direct.
Shakshuka pasta uit de oven
Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer toffe traybakes met pasta:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.